Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Έτοιμη να (ξε)σηκώσει και πάλι


 Μετά τη νέα εξαιρετική της παράσταση και την άνετη νίκη επί της Σλοβενίας με 96-72, η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει απόψε τις υποχρεώσεις της στο 24ο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» αντιμετωπίζοντας στον άτυπο τελικό τη Σερβία. Στόχος του συγκροτήματος του Γιόνας Καζλάουσκας είναι να ξεσηκώσει και πάλι τον κόσμο με το όμορφο μπάσκετ της, αλλά και να σηκώσει το.. τρόπαιο για 15η φορά και έκτη συνεχή.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα με στόχο να ξεπεράσει εγκαίρως το κάταγμα στο μετακάρπιο και να κάνει το ταξίδι για την Τουρκία. Στη δωδεκάδα αυτή τη φορά θα συμπεριληφθεί ο Νίκος Παππάς, ενώ πιθανότατα θα μείνουν εκτός ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Βασιλειάδης. Οι τρεις προαναφερθέντες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να «κοπούν» και να μην επιλεγούν στη δωδεκάδα για την Τουρκία, ωστόσο όσο η συμμετοχή του Μπουρούση δεν ξεκαθαρίζει οριστικά, ο Γιόνας Καζλάουσκας θα περιμένει προτού ανακοινώσει την τελική δωδεκάδα.

Για παν ενδεχόμενο, το τεχνικό τιμ δοκιμάζει διάφορα σχήματα για τη ρακέτα της ομάδας. Ο Κώστας Τσαρτσαρής έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά στη θέση «5», ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και οι μικροτραυματισμοί στα δάχτυλα δεν τον πτοούν, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως και προσφέρει αρκετές λύσεις από τον πάγκο.


Όπως και να έχει, η Εθνική ομάδα έχει κερδίσει με το σπαθί της την εμπιστοσύνη του ελληνικού κοινού και την αναγνώριση των αντιπάλων με τις εμφανίσεις της. Ενδεικτικό είναι ότι στα έξι φιλικά προετοιμασίας σημειώνει 94,6 πόντους κατά μέσο όρο (568 σύνολο) και δέχεται μόλις 60 (360 σύνολο), απέναντι σε αν μη τι άλλο υπολογίσιμους αντιπάλους, αφού με εξαίρεση την Κύπρο, οι Γερμανία, Ρωσία, Κροατία, Καναδάς και Σλοβενία που υποτάχθηκαν στις ορέξεις της. Και περιμένει απόψε κόντρα στους «πλάβι» (21:45) περισσότερους από τους 2.500 των δύο προηγούμενων ημερών για να την απολαύσουν (το εισιτήριο και για τους δύο αγώνες-συμπεριλαμβανομένου δηλαδή και του Σλοβενία-Καναδάς κοστίζει 15 ευρώ).

Τα δύο τελευταία τεστ, απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης Σερβία απόψε και την χρυσή ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ στην πρόβα τζενεράλε της ερχόμενης Τετάρτης, θα είναι και τα πιο δύσκολα, πριν αρχίσει το Μουντομπάσκετ, όπου θα γίνουν και οι τελικές εξετάσεις.
www.sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...