Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δυσαρέσκεια Κυπρίων για το μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον προς το συνέδριο αποδήμων


Μη ικανοποιητικό χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ μήνυμα που απευθύνει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών στο συνέδριο των απόδημων Κυπρίων που αρχίζει την Τρίτη στη Λευκωσία. Επισημαίνει ότι το μήνυμα Κλίντον βάζει στην ίδια μοίρα τους Ελληνοκυπρίους με τον κατοχικό στρατό και ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε πως το απογοητευτικό είναι πως η Χίλαρι Κλίντον καλεί και τις δύο πλευρές να κάνουν υποχωρήσεις και κάνει λόγο για σκληρές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν.


«Με τον τρόπο που εκφράζονται αυτές οι θέσεις βάζουν στην ίδια μοίρα τους Ελληνοκύπριους και τον κατοχικό στρατό και ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Επίσης, δεν αναγνωρίζουν ότι για να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες θα πρέπει να πιεσθεί η Τουρκία να κάνει υποχωρήσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, εν όψει της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου.


Ωστόσο, ο κ. Κρίστοφερ χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον απέστειλε μήνυμα προς το συνέδριο, το οποίο θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Πέμπτη.


«Αυτό αποτελεί ένδειξη της δύναμης του ελληνικού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες» προσέθεσε.


Τις εργασίες του συνεδρίου θα κηρύξει στις επτά το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.


in.gr , με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...