Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Χαστούκι χωρίς γάντι σε Σαμαρά

Σε σκληρή προσωπική αντιπαράθεση με προσωπικές αιχμές στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται η απόφαση για διαγραφή από Κ.Ο. και κόμμα, του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
"Είναι ένας άνθρωπος μικρόψυχος, αυτό είναι. Στην εκλογή Καραμανλή ήμουν απέναντι. Και ψήφισα Μπακογιάννη. Την επομένη όμως ήμουν στην... κοινή προσπάθεια γιατί ο πρόεδρος μας κάλεσε όλους. Δεν ένιωθα παραγκωνισμένος, ένιωθα ότι δίνουμε τη μάχη.  Θα μπορούσα να δώσω κι άλλα" δήλωσε σε συνέντευξή του το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο διαγραφείς βουλευτής, ανοίγοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης και εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία.
Η κόντρα αναμένεται να πάρει διαστάσεις που ενδέχεται να στοιχίσουν ακριβά στη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική αρένα της Κρήτης, καθώς ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής τόνισε ότι θα είναι παρόν στη διαδικασία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ξεκάθαρα εάν θα είναι υποψήφιος με τη στήριξη της Ντ.Μπακογιάννη.
"Δεν κληρονόμησα τίποτε, είμαι 22χρόνια βουλευτής στη Νέα Δημοκρατία. Η συμπεριφορά του κόμματος μου είχε κόψει την όρεξη να αγωνίζομαι κάτω στην Κρήτη. Αλλά από σήμερα θα είμαι παρόν και πάλι" ανέφερε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εξαπολύοντας αιχμή για τον πρόεδρο του κόμματος Α.Σαμαρά:
"Ο κ.Σαμαράς διακατέχεται από ανασφάλεια και πιστεύει ότι εάν ένα στέλεχος δεν είναι στην απόλυτη επιρροή του, πρέπει να μπει στη γωνία" συνέχισε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ρίχνοντας το γάντι.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την έδρα, παρά τη διαγραφή του από το κόμμα, επαναφέροντας το θέμα της παλαιάς ρήξης του Α.Σαμαρά με τη Νέα Δημοκρατία και τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης:
"Εγώ έδινα την έδρα στη Νέα Δημοκρατία και όχι το κόμμα την έδρα. Γιατί να την δώσω στον Αντώνη Σαμαρά, έχει αγωνιστεί για τη Νέα Δημοκρατία; Έχω μπροστά μου συνέντευξή του πριν από μία 10ετία που έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πεπαλαιωμένο υλικό.
Επανέλαβε τη θέση του ότι έπρεπε να κληθεί από τη Νέα Δημοκρατία να συμμετάσχει στη διαδικασία για τα εκλογικά στην Κρήτη, καθώς όπως είπε διαθέτει εμπειρία και γνώση του θέματος και χαρακτήρισε "μπάχαλο" την προετοιμασία του κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές. Απέδωσε δε τον παραγκωνισμό του, στην υποστήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Ν.Δ.:
"Το κερασάκι της τούρτας είναι, ότι ενώ εγώ είχα πάρει ξεκάθαρη θέση για την Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς να κρατάω πισινές όπως κάποιοι άλλοι, ο κ.Σαμαράς δεν με κάλεσε ποτέ στο γραφείο του, παρά τη χείρα φιλίας που έτεινα, οπότε το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Κάποιοι ήμασταν στην γωνία", είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θέτοντας εμμέσως θέμα για την επιλογή του Γιάννη Πλακιωτάκη ως υποψήφιου για την Περιφέρεια Κρήτης.
Όπως είναι γνωστό, ο Γ.Πλακιωτάκης ανήκε στην επιρροή της Ντ.Μπακογιάννη, αλλά μετά την εκλογή του Αντ.Σαμαρά, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποφάσισε την αξιοποίησή του στον κομματικό μηχανισμό και τον επέλεξε για τη θέση του υποψήφιου στην Κρήτη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Χρ.Μαρκογιαννάκη, ο οποίος με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες άσκησε κριτική για την επιλογή αυτή, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει κι εκείνος υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές, με την υποστήριξη της Ντ.Μπακογιάννη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...