Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Νέοι, άτρωτοι σούπερ ιοί

Τα νέα σούπερ βακτήρια που είναι άτρωτα ακόμα και από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά είναι γεγονός! Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε την εξάπλωσή τους είναι η πρόληψη, η οποία θα πρέπει να ξεκινάει από τα νοσοκομεία και να φτάνει ακόμα και στα σπίτια μας!

Τα νοσοκομεία είναι ο αγαπημένος χώρος των βακτηρίων, γι’ αυτό πρώτη και πολύ βασική συμβουλή είναι η χρησιμοποίηση αντιβακτηριακών προϊόντων για τον καθαρισμό τόσο του σώματος όσο και των μαλλιών κατά την παραμονή στο νοσοκομείο και αρκετό καιρό μετά το εξιτήριο. Επίσης κατά τη νοσηλεία σας καλό θα είναι να ζητάτε από το νοσηλευτικό προσωπικό και τους επισκέπτες σας να χρησιμοποιούν αντισηπτικό τζελ που θα έχετε πάντα στο κομοδίνο σας.

Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης των σούπερ ιών είναι η ορθότητα της λήψης των αντιβιοτικών. Θα πρέπει να ακολουθείτε με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες του γιατρού σας σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της λήψης. Αν σταματήσετε να τα παίρνετε νωρίτερα από το καθορισμένο ή αποφασίσετε αυθαίρετα να μειώσετε τη δοσολογία τους, υπάρχει κίνδυνος η θεραπεία να μην επιτευχθεί και να δοθεί το περιθώριο στους σούπερ ιούς και τα βακτήρια να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν στον οργανισμό σας, αλλά να γίνουν και περισσότερα μεταδοτικά!

«Το τέλος μιας αγωγής με αντιβιοτικά σημαίνει ότι σκοτώθηκαν όλα τα παθογόνα μικρόβια. Οταν όμως μειώνεται αυθαίρετα η δοσολογία, μπορεί να υπάρξει αυξημένη αντίσταση από τα αναπτυσσόμενα στελέχη» δήλωσε ο καθηγητής Μέρβιν Μπιμπ, μοριακός μικροβιολόγος.

Ομως και στο σπίτι θα πρέπει να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα, ιδιαίτερα των χεριών. Το πλύσιμο των χεριών μετά τη χρήση της τουαλέτας, όπως και πριν από το φαγητό, είναι επιβεβλημένο. Αποφεύγετε επίσης να μοιράζεστε τις πετσέτες, ενώ καλό θα είναι να καθαρίζετε το χερούλι στην πόρτα της τουαλέτας και τον διακόπτη με αντισηπτικά. Μεγάλη προσοχή απαιτείται και στην κουζίνα, γιατί το βακτήριο E. Coli παραμονεύει στα κρέατα και στις επιφάνειες κοπής τους. Προτιμάτε να ψήνετε τα κρέατα αρκετά, ώστε να μη μένουν με αίμα.

espressonews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...