Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο άνθρωπος που έφαγε ένα αεροπλάνο

Ο Michel Lotito (γνωστός και ως Monsieur Mangetout = κύριος "Τρώω Τα Πάντα") γεννήθηκε το 1950 στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας και από την ηλικία των 9, ξεκίνησε να τρώει ασυνήθιστα πράγματα.

Στα 16 του προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, και ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις τρώγοντας μεγάλες ποσότητες μετάλλου, γυαλιού, λάστιχου και άλλων υλικών. Μεταξύ των περίεργων γευμάτων του, υπήρξαν πολλά ποδήλατα και τηλεοράσεις, αλλά αυτό το οποίο του χάρισε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες ήταν ένα αεροπλάνο Cessna 150, το οποίο του πήρε 2 χρόνια για να το φάει ολόκληρο. Όλα του τα γεύματα ήταν κομματιασμένα σε μικρές μερίδες και τα κατάπινε κανονικά. Όσο έδινε παραστάσεις κατανάλωνε ένα κιλό μέταλλο την ημέρα, μαζί με μπόλικο νερό.


Ο ίδιος υποστήριζε ότι ποτέ δεν αρρώστησε από κάτι που έφαγε, ακόμα και όταν κατανάλωνε υλικά τα οποία θεωρούνται δηλητηριώδη, ενώ οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι το στομάχι του είχε διπλάσιο πάχος από ενός κανονικού ανθρώπου και ίσως εκεί να οφείλονται οι δυνατότητες του. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δυσκολευόταν να φάει μπανάνες και σφιχτά βραστά αυγά.


Πέθανε από φυσικά αίτια (!) σε ηλικία 57 ετών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...