Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Έκαψαν 17 κροκόδειλους για τις εικασίες ενός «μάντη»

Ένα φρικιαστικό περιστατικό συνέβη στο Μπελίζ της Αμερικής όταν ένα πλήθος κατοίκων του κοντινού χωριού Μάγια, έβαλε φωτιά σε ένα καταφύγιο κροκοδείλων, σκορπώντας το θάνατο σε 17 ερπετά επειδή νόμιζαν πως είχαν φάει δύο παιδιά που αγνοούνταν.
Ο Cherie και η Vince Rose, το ζευγάρι που μετακόμισε στην Κεντρική Αμερική το 2004 για να κατασκευάσει το εν λόγω καταφύγιο κροκοδείλων...
είδε το όνειρο ζωής του να γίνεται στάχτη.
Το ζευγάρι έφτιαξε το 36 στρεμμάτων καταφύγιο, προκειμένου να προστατέψει δύο συγκεκριμένα υπό εξαφάνιση είδη κροκοδείλων. Το τεράστιο κτίριο που έχτισε το ονόμασε «American Crocodile Education Sanctuary». Mάλιστα μέσα στην τεράστια έκταση που είχαν αγοράσει έφτιαξαν κι δύο μικρότερα σπιτάκια για να μένουν οι μαθητές και οι ερευνητές.
Όμως οι κόποι τόσων χρόνων εξανεμίστηκαν όταν οι κάτοικοι του χωριού Μάγια, πυρπόλησαν το καταφύγιο με την προτροπή ενός ντόπιου «μάντη» που τους είπε πως το ζευγάρι ταΐσε τους κροκόδειλους του με τα δύο παιδάκια που αγνοούνταν.
Οι Roses ήταν σε ένα κοντινό νησί για να σώσουν τρεις κροκόδειλους, συνεπώς δεν μπορούσαν να προλάβουν τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε. «Ήταν σαν ταινία του Φρανκεστάιν» ανέφερε η Cherie Rose και πρόσθεσε πως «αν ήμαστε σπίτι θα μας κομμάτιαζαν και θα μας έριχναν στους κροκόδειλους»!
Χαρακτηριστικό είναι ότι καμία σύλληψη δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αφού οι αρχές δεν γνωρίζουν ποιος έκαψε το καταφύγιο.


stifora.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...