Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τις ξηλώνουν παντού

Το κυνήγι των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους συνεχίζεται, με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα να προαναγγέλλει το ξήλωμά τους και από τους ιδιωτικούς χώρους.
Μετά τους δημόσιους χώρους και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες...
ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας σχεδιάζει την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων και από τους ιδιωτικούς χώρους, δηλαδή πολυκατοικίες και χωράφια.
Κατόπιν ειδικής απόφασης που εξέδωσε σήμερα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τα συνεργεία του υπουργείου αποκτούν πλέον το δικαίωμα να αφαιρούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και από ιδιωτικούς χώρους.
Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο ερώτημα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, αναφέρει ότι «το αδίκημα της τοποθέτησης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων είναι διαρκές και συνεπώς πάντοτε αυτόφωρο. Κατά τη γνώμη μας λοιπόν, μπορούν τα αρμόδια όργανα του Κράτους, εν προκειμένω οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ως προανακριτικοί υπάλληλοι να εισέρχονται σε ιδιωτικούς χώρους για την αφαίρεση των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων».
Επισημαίνει ακόμη ότι «προκειμένου για την είσοδο σε ιδιωτικό χώρο που αποτελεί κατοικία, εφόσον δεν συναινεί στην είσοδο σ' αυτή ο ένοικός της ή αν η είσοδος είναι κλειστή, μπορεί να παραβιαστεί ή να καμφθεί η άρνηση του ενοίκου υπό του ενεργούντος την έρευνα ανακριτικού υπαλλήλου, συμπαρισταμένου δικαστικού λειτουργού (άρθρα 253 και 255 Κ.Π.Δ)».


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...