Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Διαπραγματεύσεις 18 μηνών με το Facebook για το Ping

To Ping αποτελεί ένα νέο μουσικό κοινωνικό δίκτυο που ξεκίνησε η Apple και παρουσίασε στα πλαίσια του iTunes 10 πριν λίγες μέρες. Έκπληξη, όμως, αποτέλεσε το γεγονός έλλειψης οποιασδήποτε διασύνδεσης με το Facebook. Φαίνεται, βέβαια, ότι...
πριν γίνει η επίσημη έναρξη της νέας υπηρεσίας η Apple βρισκόταν σε συζητήσεις με το Facebook για πάνω από 18 μήνες.
Οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές αλλά εικάζεται ότι η Apple ήθελε το Ping να αποτελεί μέρος του Facebook ως ένα εργαλείο εύρεσης και αγοράς μουσικής. Με αυτόν τον τρόπο η Apple θα είχε πρόσβαση σε μια τεράστια βάση χρηστών αυξάνοντας στην τελική τα κέρδη της από πωλήσεις σε iTunes Store αλλά και iPod και χωρίς να χρειαστεί η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου από την αρχή.
Ο Steve Jobs είχε δηλώσει ότι οι όροι της συμφωνίας από πλευράς Facebook ήταν ιδιαίτερα καταπιεστικοί με συνέπεια η Apple να αρνηθεί την τελική συμφωνία. Μάλιστα, αρχικά, σε ορισμένους λογαριασμούς εμφανιζόταν η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω του FacebookConnect αλλά εξαιτίας της αυξημένης κίνησης μπλοκαρίστηκε η είσοδος με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί αμέσως οποιαδήποτε αναφορά στο ζήτημα.


http://feedproxy.google.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...