Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η μάνα κατάκοιτη... και η 55χρονη κόρη περίμενε τον γαμπρό!

Ένα δράμα εκτυλισσόταν εδώ και χρόνια στο κέντρο της Πάτρας και τελικά τη λύση αναγκάστηκε να δώσει ο ίδιος ο Εισαγγελέας μετά από παρέμβαση των γειτόνων. Επρόκειτο για δύο γυναίκες μάνα και κόρη ηλικίας 85 και 55 ετών αντίστοιχα, οι οποίες διέμεναν μόνες (η μητέρα κατάκοιτη) μέσα σε ένα σπίτι στο οποίο είχαν
στοιβάξει έπιπλα, μικροέπιπλα, φωτιστικά, είδη προικός κλπ με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ακόμη και η είσοδος σε αυτό! Σύμφωνα με πληροφορίες οι γυναίκες εξασφάλιζαν φαγητό από την γειτονιά και από κοντινό φούρνο. Ήταν δε σε άθλια κατάσταση και οι περισσότεροι γνώριζαν το δράμα που περνούσαν! Η έννοια της διαχείρισης χρήματος δεν υπήρχε καθώς όλα τα χρήματα που ελάμβαναν (σύνταξη κλπ) σπαταλούνταν σε αγορές προικώων αντικειμένων! Η κόρη πίστευε πως θα ερχόταν κάποιος άνδρας να την παντρευτεί! Είχε δε μία περίεργη εμμονή σε αυτό, μία ψυχοπάθεια πως σύντομα θα έρθει ο γαμπρός και θα την πάρει από το σπίτι για να ζήσουν μαζί! Το θέμα έφθασε μέχρι τους υπεύθυνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι έδρασαν άμεσα επισκεπτόμενοι τις δύο γυναίκες και μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο της ιστορίας, ζήτησαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Οι δύο γυναίκες είχαν φθάσει στο σημείο να αρνούνται να μπουν σε ασθενοφόρο! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα για να καταφέρουν να μπουν μέσα στο σπίτι και να δουν από κοντά την ηλικιωμένη κουβάλησαν έξω ότι μπορείτε να φανταστείτε για να ανοίξει ο διάδρομος και να περάσουν.




Κόρη και μάνα υπό παρακολούθηση
Μετά την εξέταση των γιατρών η κόρη οδηγήθηκε στο χειρουργείο για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ η μάνα παρακολουθείται από γιατρούς καθώς -όπως και η κόρη- πάσχει από υποσιτισμό. Οι αρμόδιοι πλέον αναζητούν λύση στο πρόβλημα των δύο γυναικών. Κάτι που επίσης είναι δύσκολο, αφού οι ειδικοί εκτιμούν πως αν και πάλι τις αφήσουν μόνες τους χωρίς την φροντίδα ειδικών ή και κάποια μορφή θεραπείας, σίγουρα το δράμα τους θα επαναληφθεί.


www.cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...