Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Με ηγέτη τον Τούρκογλου, η Τουρκία πήρε την πρόκριση στους "8"

Με εμφατικό τρόπο πέρασε η Τουρκία στους «8» του Μπουντομπάσκετ. Οι οικοδεσπότες του τουρνουά πήραν με σχετική ευκολία τη νίκη-πρόκριση απέναντι στους Γάλλους, τους οποίους και νίκησαν με 95-77, και θα αντιμετωπίσουν την Σλοβενία στα προημιτελικά. Έτσι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως ...
θα είναι από τα μεγάλα φαβορί για να ανέβουν στο βάθρο. Ήταν χαρακτηριστικό πως ο Τάνιεβιτς χρησιμοποίησε όλους τους του παίκτες και μόνο ο Τουνσερί δεν σημείωσε πόντο.
Ο Χινταγέτ Τούρκογλου ήταν πραγματικό αρχηγός στην αναμέτρηση. Με την ηγετική του παρουσία και οι πόντους που σημείωσε με 4/7 τρίποντα, οδήγησε τους Τούρκους σε μια μεγάλη πρόκριση. Επίσης πολύ καλός ήταν και οι Ασίκ και Γκιουλέρ, οι οποίοι πρόσθεσαν άλλους 10 και 17. Από τους «τρικολόρ», οι οποίοι παρουσιάστηκαν κάτω του μετρίου διακρίθηκαν μόνο οι Ντιό, Ντε Κολό και Μπατούμ με 18, 14 και 11 πόντους αντίστοιχα.
Ο Τούρκοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενοι τα γρήγορα φάουλ των Γάλλων. Οι οικοδεσπότες έτρεξαν ένα γρήγορο 5-0. Ο Ντιό σημείωσε το πρώτο καλάθι για τους «τρικολόρ», ύστερα από τρία λεπτά. Για πρώτη φορά η Γαλλία πήρε το προβάδισμα με 8-7, χάρις το τρίποντο του Ντε Κολό.
Όμως οι Τούρκοι δεν το έβαλαν κάτω κα ανέκτησαν ξανά την πρωτοκαθεδρία και ο Τούρκογλου με 2/2 τρίποντα, έκανε το +3 (13-10) και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 19-14 , με τους «φιλοξενούμενους» να τα βρίσκουν σκούρα στην άμυνα ζώνης της ομάδας του Τάνιεβιτς, αλλά από το πεντάλεπτο και μετά βρήκαν τις λύσεις.


Από τα πρώτο λεπτά της δεύτερης περιόδου, η Τουρκία πήρε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του παιχνιδιού. Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 13’ η διαφορά ανέβηκε στους 10 (26-16), με τους Ερσλάν και Γκιουλέν να κάνουν μεγάλη ζημιά στην άμυνα των Γάλλων.


Από την άλλη οι «τρικολόρ», με το Ντε Κολό κατά κύριο λόγο, αλλά και τον Πιετρούς, κατάφεραν να ροκανίσουν το σκορ και να το φτάσουν στο -6, τρία λεπτά αργότερα. Η ομάδα του Βισέντ Κολέ πήρε το «δώρο» των Τούρκων, καθώς έφτασαν στα πέντε ομαδικά, αλλά οι Τούρκοι ήταν καλοί «κλέφτες». Ήταν χαρακτηριστικό πως είχαν 7 κλεψίματα, έναντι ενός των Γάλλων και με τους αυτοματισμούς έφτασαν ξανά το σκορ σε διψήφια διαφορά και στο σκορ του ημιχρόνου ήταν 43-28.


Ο Τούρκογλου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο αρχηγός των Τούρκων έκανε το καλύτερο του παιχνίδι , καθώς έφτασε στους 14 πόντους με 4/5 τρίποντα. Έτσι το σκορ εκτοξεύθηκε στους 21 (49-28) στο 23’, με τους οικοδεσπότες να σημειώνουν καλάθια με όλους τους συνδυασμούς.


Η Τουρκία συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και αυτό φάνηκε από την πολύ καλή αμυντική παρουσία που είχαν. Παρόλα αυτό στα τελευταία λεπτά η Γαλλία είχα αποθέματα ψυχής και αλλά δεν κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, καθώς οι διοργανωτές ήταν ένα σκαλί πιο πάνω.


Όσο δεν υπήρχε παίκτης να σταματήσει τον Τούρκογλου, ο αρχηγός των Τούρκων συνέχιζε να τους τιμωρεί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι ο μόνος παίκτης που είχε διψήφιο αριθμό πόντων (20π.) και έτσι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 71-45.


Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά οι Τούρκοι συνέχισαν να κρατούν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Η άμυνα ζώνης που έπαιξε ο Τάνιεβιτς ήταν τέτοια που ούτε η Γαλλία θα μπορούσε να διασπάσει και έτσι πήρε εύκολα τη νίκη με 95-77.


Τα δεκάλεπτα 19-14, 43-28, 71-45, 95-77


mpala.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...