Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η ντομάτα ασπίδα κατά του καρκίνου του προστάτη


Η ελληνική χωριάτικη σαλάτα, αλλά και τα φαγητά με ντομάτα είναι πολύ καλά για τους συζύγους μας κυρίες μου ή για τους γιους μας.
Είναι προφανές ότι η υγεία τους συχνά εξαρτάται από τις δικές μας ικανότητες και δραστηριότητες στην κουζίνα. Φροντίστε λοιπόν να εντάξετε στο οικογενειακό μενού φαγητά με ντομάτα.
Ερευνα του ιταλικού Πανεπιστημίου της πόλης Κιέτι, σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό κέντρο της Νάπολης, απέδειξε ότι η κατανάλωση σάλτσας φρέσκιας ντομάτας, βοηθά σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
Για τη συγκεκριμένη έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Prevention Research», χρησιμοποιήθηκαν γενετικά μεταλλαγμένα
πειραματόζωα, με λεπτομερή μελέτη της εμφάνισης και της διάδοσης του καρκίνου του προστάτη, σε όλα του τα στάδια. «Διαπιστώσαμε ότι όταν στη διατροφή συμπεριλαμβάνεται συστηματικά σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μη αποφλοιωμένη, μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να εμφανισθεί καρκίνος του προστάτη και οι φλεγμονές που συνδέονται με την ασθένεια», δήλωσε η Μανουέλα Γιέτσι, του Πανεπιστημίου του Κιέτι, της κεντρικής περιφέρειας Αμπρούτσο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...