Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πιο υγιεινά τρόφιμα προτείνει η Κομισιόν

Το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη να απαγορεύσουν την προσθήκη ζάχαρης στους περισσότερους φρουτοχυμούς στο πλαίσιο μιας πολιτικής για την παραγωγή υγιεινότερων τροφίμων.

Και αυτό επειδή έχει σημάνει συναγερμός στην Ευρώπη μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε στην παχυσαρκία και στα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν, οδηγώντας τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αναζήτηση τρόπων για να υιοθετήσουν οι πολίτες τους έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Επιτροπή προτείνει μια επίσημη απαγόρευση από την Ε.Ε. της προσθήκης ζάχαρης σε σχεδόν όλους τους χυμούς φρούτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η κύρια εξαίρεση της απαγόρευσης αυτής θα είναι τα νέκταρ, ένα παραδοσιακά ζαχαρούχο ποτό, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο σε αυτά τα ποτά θα πρέπει να αναφέρεται σαφώς η προσθήκη ζάχαρης.

Επιπλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την προσθήκη της τομάτας στον επίσημο κατάλογο της Ε.Ε. με τα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χυμού.

Οι τομάτες, βάσει της βιολογίας τους, είναι φρούτα κι όχι λαχανικά.

Οι δύο προτάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να τεθούν σε ισχύ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...