Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν λιπομετρήσεις στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Δωρεάν αξιολόγηση της σύστασης του σώματος, λιπομετρήσεις αλλά και πληροφορίες για τους τρόπους επίτευξης ευεξίας και σωματικής υγείας θα παρέχουν επιστήμονες διαιτολόγοι -διατροφολόγοι, καθηγητές φυσικής αγωγής και ψυχολόγοι στις 26 Σεπτεμβρίου από τις 9.30 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. «Αφιερώστε 10 λεπτά από το χρόνο σας και να είστε σίγουροι ότι...
οι πληροφορίες που θα πάρετε θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την προάσπιση της σωματικής σας υγείας» επισημαίνει η διατροφολόγος-μέλος της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή», Κική Γούτα, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται , με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Διατροφής Αθλουμένων του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης , την επιστημονική ομάδα «Διατροφή» και τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης ΙΕΚ ΞΥΝΗ υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους και καθοριστικότερους παράγοντες για την προάσπιση της ατομικής υγείας. Η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και μία σειρά άλλων επιβαρυντικών παραγόντων έχουν δημιουργήσει κατάλληλο υπόβαθρο για να για να ευδοκιμήσουν οι σύγχρονες ασθένειες.
«Στη χώρα μας τα διατροφικά δεδομένα και τα δεδομένα σωματικής δραστηριότητας ακολουθούν μία πορεία που αποκλίνει από την επιθυμητή κατεύθυνση, πράγμα που οφείλεται στην υιοθέτηση από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού λανθασμένων διατροφικών και αισθητικών προτύπων καθώς επίσης και στην έλλειψη άμεσης και επιστημονικής ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με την αξία που έχει η υιοθέτηση μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής» εξηγεί η κ Γούτα.
Να σημειωθεί ότι στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Νεάπολη (Ρολόι) Θεσσαλονίκη ημερίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών με θέμα «Γνωρίζοντας καλύτερα το σώμα σου» καθώς και ενημέρωση των πολιτών για την προάσπιση της σωματικής υγείας.


http://www.i-reportergr.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...