Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ξένο και φιλόδοξο προπονητή ψάχνουν στην ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των διοικούντων της ΑΕΚ, σχετικά με την αντικατάσταση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ομάδας. Βασική προτεραιότητα η λύση του εξωτερικού, με την διοίκηση να καταλήγει στο προφίλ του τεχνικού: Νέος, φιλόδοξος και με παραστάσεις υψηλού επιπέδου ο υποψήφιος, με το όνομα του Σλάβεν Μπίλιτς να φωτογραφίζει το
στιλ του ανθρώπου που θέλει να αναθέσει τις τύχες της ομάδας η διοίκηση.
Ο 42χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Κροατίας, είναι η ιδανική λύση στο μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ, όπως άλλωστε και ο Κλοντ Πιέλ.
Δύο περιπτώσεις που παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες όμως, τόσο λόγω κασέ όσο και λόγω ύπαρξης ομάδων από πίσω τους. Με τον Μπίλιτς ίσως θα μπορούσε να γίνει η εξαίρεση, μιας και η ομάδα που κοουτσάρει είναι εθνική, πράγμα που του επιτρέπει την ενασχόληση και με σύλλογο.
Και πάλι όμως ο ίδιος δύσκολα θα δεχόταν να ρίξει το κασέ του αρκετά κάτω από το 1 εκ. ευρώ ετησίως που κοστολογείται και ειδικά μάλιστα για να έρθει στην Ελλάδα.
Από την άλλη, στην ΑΕΚ θέλουν έναν άνθρωπο 100% αφοσιωμένο στην ομάδα, που δεν θα ασχολείται με τίποτα άλλο παρά μόνο με το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης.
Όσο για τον Πιέλ, ο πρόεδρος της Λιόν δήλωσε μετά την ήττα από τη Σεντ Ετιέν, ότι δεν πρόκειται να προβεί σε βιαστικές αποφάσεις. Συμπλήρωσε δε, ότι θα περιμένει τις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τον πρώτο γύρο στο Champions League, για να τον κρίνει.
Ωστόσο, είναι αμφίβολο τι θα συμβεί αν συνεχιστούν οι κάκιστες (χειρότερες κι από της ΑΕΚ) εμφανίσεις των Λιονέ, στο εγχώριο πρωτάθλημα.
Όπως και να χει, οι δύο αυτές περιπτώσεις αλλά και οι αντίστοιχες των Χιμένεθ, Φερνάντεθ, Τοράλ και Μουνίθ, είναι ενδεικτικές των προθέσεων των ανθρώπων της ΑΕΚ, αναφορικά με το τι ακριβώς αναζητούν στην αγορά των προπονητών.
Εξάλλου, υπάρχει πάντα και η περίπτωση του Λάζλο Μπολόνι, που όμως δεν βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αλλά και η έσχατη λύση του Έλληνα προπονητή (Βλάχος, Κωστένογλου).
Άπαντες συμφώνησαν πως το θέμα πρέπει να τελειώσει άμεσα, όχι όμως πρόχειρα και βιαστικά. Για αυτό θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό, ο Κόλα να βρίσκεται στον πάγκο και του αγώνα με την Ξάνθη, για την επόμενη αγωνιστική, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Αποχαιρέτησε ο Μπάγεβιτς
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρέθηκε από νωρίς στο γραφείο του στους Θρακομακεδόνες, όπου μάζεψε τα πράγματά του για να αποχωρήσει χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Αποχαιρέτησε ωστόσο τους παίκτες του τονίζοντάς τους ότι: «Ήταν η μόνη λύση αυτή η απόφασή μου. Έπρεπε να γίνει. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία».
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε και με τον πρόεδρο της ομάδας Σταύρο Αδαμίδη, ο οποίος πήγε στο προπονητικό κέντρο λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με τους συνεργάτες του για τον διάδοχο του Μπάγεβιτς.
«Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ίσως έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα» είπε ο Μπάγεβιτς στον Αδαμίδη, ο οποίος απάντησε ότι «η ευθύνη είναι συνολική. Ότι έγινε, έγινε. Είχαμε μια καλή συνεργασία και αυτό δεν αλλάζει». Τους παίκτες αποχαιρέτησαν και οι Γεωργαμλής και Μπουρουτζίκας.
Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...