Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Νέα καταιγίδα φόρων και έκτακτων εισφορών»

«Νέα καταιγίδα φόρων και έκτακτων εισφορών» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το 2011 ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση».
Σύμφωνα με τον κύριο Μίχαλο, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η κυβέρνηση προσπαθεί με λανθασμένο τρόπο να πετύχει τους όρους που προβλέπει το
Μνημόνιο, «παρά το γεγονός ότι, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται ότι η πολιτική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα απέτυχε τόσο σε ό,τι αφορά τα έσοδα όσο και τις δαπάνες».
«Η κυβέρνηση επιμένει να αφαιρεί πολύτιμο οξυγόνο από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, να τον επιβαρύνει με μια σειρά από νέες και έκτακτες φορολογήσεις, να τον οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση και ύφεση. Εξακολουθεί να εφαρμόζει μια εχθρική πολιτική, την ώρα που θα έπρεπε αντίθετα να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλοντας λιγότερους φόρους, προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει και να συμβάλει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων», συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Ο κ. Μίχαλος καταλήγει, τέλος, ότι υπάρχει άμεση ανάγκη τόνωσης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, διαφορετικά η Ελλάδα «δε θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και οι θυσίες που ζητά σήμερα η κυβέρνηση από τους πολίτες, θα παραμείνουν χωρίς αντίκρισμα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...