Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Τελικά πώς προτιμούν οι γυναίκες τον άνδρα: όμορφο, επιτυχημένο ή καλό παιδί; Πάντως δεν επιλέγουν όλες με τον ίδιο τρόπο, αλλά κυρίως με βάση τον χαρακτήρα τους ή τα πρότυπα που πλασάρει η εποχή
Tο 10% των γυναικών αναζητά όλο το πακέτο σε έναν άνδρα: δηλαδή να είναι και όμορφος και επιτυχημένος και καλού χαρακτήρα. Είναι συνήθως εκείνες που θεωρούν ότι
τους αξίζει πραγματικά το καλύτερο, αλλά δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν σύντροφο.
Ποιες προτιμούν τους μεγάλους;
Συνήθως οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν ότι η έλξη και προτίμηση σε μεγάλους άνδρες μπορεί να κρύβει ζητήματα που αφορούν στη σχέση με τον πατέρα. Η εξιδανίκευση της πατρικής φιγούρας ή ακόμα και η ουσιαστική ή συναισθηματική απουσία του πατέρα ή η προβληματική σχέση μαζί του μπορεί να είναι ο λόγος που ωθεί κάποιες γυναίκες να προτιμούν να συνάπτουν σχέσεις με μεγαλύτερούς τους άνδρες. Υπάρχουν όμως και αυτές που προτιμούν μεγαλύτερους άνδρες επειδή τους θεωρούν πιο ώριμους, δεδομένου ότι η ωριμότητα και η σοβαρότητα είναι από τα στοιχεία που εκτιμά το 30% των γυναικών στους άνδρες.
Και ποιες τους μικρούς;
Συνήθως η επιλογή κατά πολλά έτη μικρότερων συντρόφων έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση των .Με ποια κριτήρια άραγε επιλέγουν οι γυναίκες τον σύντροφό τους: την εμφάνιση ή την επιτυχία που έχει σημειώσει σε τομείς της ζωής του; Ή μήπως προσέχουν περισσότερο τον χαρακτήρα; Πώς διαμορφώνεται τελικά το όλο «πακέτο» που οδηγεί στην κρίσιμη επιλογή και πώς; Με βάση τον χαρακτήρα μας και την προσωπικότητά μας ή μήπως αναλόγως με τα πρότυπα της εποχής και το μοντέλο της πατρικής μας οικογένειας;
Mε κριτήριο την εμφάνιση
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, το 30% των γυναικών προτιμά έναν σύντροφο με καλή εξωτερική εμφάνιση. Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η εμφάνιση αποτελεί σημαντικό παράγοντα έλξης, τουλάχιστον στην αρχή μιας γνωριμίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, τo 40% δίνει σημασία στο πρόσωπο, προσέχοντας περισσότερο τα μάτια (18%) και τα χείλη (15%), ενώ μόνο το 5% δίνει σημασία στα μαλλιά! Το 59% δίνει σημασία στο σώμα, προτιμώντας άνδρες ψηλούς και με πλάτες και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους γλουτούς και τους γοφούς.
Επίσης, έρευνες στην Αμερική επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες με κανονικό σώμα και ανοιχτές πλάτες, και όχι τους ιδιαίτερα αδύνατους. Για κάποιες γυναίκες η ομορφιά είναι συνώνυμη της ποιότητας. Θεωρούν πως ό,τι είναι καλό απ’ έξω είναι και από μέσα. Υποσυνείδητα δηλαδή πιστεύουν ότι τα όμορφα άτομα είναι αυτά που αξίζουν περισσότερο και θεωρούν ότι έχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πιστεύουν ότι είναι φιλικοί, ενδιαφέροντες, ευαίσθητοι, έξυπνοι. Ετσι λοιπόν καθώς αναζητούν πάνω τους αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πολύ πιθανό να τα εντοπίσουν.
Ποιες τους προτιμούν: Συνήθως οι γυναίκες που δεν ψάχνουν σταθερή σχέση και επιθυμούν να κερδίσουν τα βλέμματα των άλλων μέσα από την επιλογή ενός εμφανίσιμου συντρόφου.
Γιατί: Από εξελικτικής άποψης οι γυναίκες έλκονται από έναν εμφανίσιμο άνδρα, γιατί υποσυνείδητα αναζητούν τα καλύτερα γονίδια για τα παιδιά που πιθανόν να αποκτήσουν μαζί του. Η έλξη για ψηλούς άνδρες με πλάτες έχει να κάνει με την υποσυνείδητη ανάγκη για προστασία που νιώθει το ασθενές φύλο.
Τέλος, η ανάγκη να είναι μια γυναίκα δίπλα σε έναν όμορφο άντρα μπορεί να αποτελεί τονωτικό για την αυτοπεποίθησή της, καθώς θεωρεί ότι παίρνει και εκείνη κάτι από τη λάμψη του.
Με μέτρο την επιτυχία
Ενας επιτυχημένος άνδρας είτε οικονομικά είτε επαγγελματικά μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα την οποία κάποιες ανασφαλείς γυναίκες φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Σύμφωνα όμως με την έρευνα του ΕΣΙ, μόνο το 10% των γυναικών δηλώνει πως θέλει έναν σύντροφο με επαγγελματική καταξίωση και πετυχημένο, ενώ πιο χαμηλό είναι το ποσοστό αυτών που επιζητούν οικονομική ασφάλεια. Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία, οι νέες Ελληνίδες δεν αναθέτουν την οικονομική τους εξασφάλιση στη σχέση και στον σύντροφο.
Ποιες τους προτιμούν:
Γυναίκες που θεωρούν ότι τους αξίζει το καλύτερο μπορεί να προτιμούν τον επιτυχημένο άνδρα. Πολύ συχνά όμως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εξαρτημένες προσωπικότητες, δηλαδή όσες έχουν την τάση να στηρίζονται στους άλλους. Επίσης, σε αυτή την κατηγορία μπορεί να ανήκουν και αυτές που δίνουν περισσότερη σημασία στις υλικές απ’ ό,τι στις συναισθηματικές τους ανάγκες.
Γιατί: Σύμφωνα με τους εξελικτικούς ψυχολόγους, οι γυναίκες έλκονται από τους δυνατούς άνδρες. Η επιτυχία και ο πλούτος αποτελούν μορφή δύναμης ενώ για κάποιες γυναίκες είναι συνώνυμα της ασφάλειας και της άνεσης.
Αυτός είναι ένας από τους πιθανότερους λόγους που κάποιες γυναίκες έλκονται από τους πετυχημένους άνδρες. Επίσης, για πολλές γυναίκες είναι σημαντικό να έχουν έναν σύντροφο ο οποίος έχει κερδίσει την αποδοχή του φιλικού, οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Και φυσικά όσο πιο πετυχημένος είναι, τόσο πιο πιθανό είναι να κερδίσει αυτή την αποδοχή.


www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...