Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Μοσχαρίσια Σουβλάκια με Σάλτσα Βασιλικού

750 γραμμ. μοσχαρίσια κόντρα ή κιλότο γάλακτος
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 πολύχρωμες γλυκές πιπεριές
2 κουτ. της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο
4 κουτ. της σούπας τυρί κρέμα
1 μέτρια ντομάτα
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

Κόβετε το κρέας σε μικρότερα ισομεγέθη κομμάτια. Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα κοτσανάκια και τους σπόρους τους και τις κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Κόβετε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια σε χοντρές φέτες. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγη ρίγανη και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.
Περνάτε στα ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ κομμάτια κρέατος και λαχανικών.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σκεύος ή τηγάνι και ψήνετε σ' αυτό τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, τα ψήνετε στο γκριλ, στους 220 οC για 25 λεπτά περίπου.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα, ψιλοκόβετε την ντομάτα, κρατάτε λίγη για να γαρνίρετε τη σάλτσα και βάζετε την υπόλοιπη σε ένα μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, τη σάλτσα πέστο και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, γαρνίρετε με την ντομάτα που κρατήσατε και σερβίρετε με τα σουβλάκια.

ΤΙΡ

Το μοσχαρίσιο κρέας γάλακτος είναι μία λύση για να μαγειρέψετε γρήγορα πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας. Εναλλακτικά, διαλέξτε ένα τρυφερό κομμάτι, όπως φιλέτο, τρανς ή κιλότο.

yupi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...