Η ζέστη σε συνδυασμό με την ξηρασία του Αυγούστου οδήγησε τους οινοπαραγωγούς σε πρόωρη συγκομιδή των σταφυλιών τους.
Το ερώτημα που "καίει" τους λάτρεις του κρασιού, είναι το αν η επίσπευση της διαδικασίας του τρύγου, επηρεάσει τη γεύση και το άρωμα του τελικού προϊόντος...
Όχι, λέει ο ειδικός κ. Μάκης Τσιλιλής μιλώντας στο "Βήμα". Αντιθέτως με τα όσα φοβούνται οι καταναλωτές, η πλειονότητα των ελληνικών αμπελώνων ανήκει στις λεγόμενες "όψιμες ποικιλίες" οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από τις βροχές παρά από την ηλιοφάνεια και την υγρασία.
Ο οινολόγος Στέλιος Δημητριάδης απ΄ την άλλη, εξηγεί ότι είναι προτιμότερο να τρυγήσεις πρώιμα και να επέμβεις μετά με διορθωτικές ενέργειες, παρά να διακινδυνεύσεις την καταστροφή της σοδιάς από τον καύσωνα ή τις ασθένειες.
Αυτό που μένει είναι να διαπιστώσουν στην πράξη, οι ίδιοι οι καταναλωτές, αν τελικά ο φετινός πρώιμος τρύγος, επηρέασε το αγαπημένο τους κρασί...
www.newsit.gr