Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Υπέκυψε…

Την ήττα με 5-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο «Καμπ Νου» από την Μπαρτσελόνα, στο πρώτο του φετινό παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο του Champions League. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους αστέρες των Καταλανών και υπέκυψαν στην ανωτερότητα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. 
Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 20’ με τον Γκοβού, όμως δύο λεπτά μετά ο Μέσι σημείωσε το 1-1. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ στο 45’ πέτυχε το 2-1, ενώ μετά το 3-1 που πέτυχε στο 33’ ο Βίγια, δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζόρβα από την άσπρη βούλα του πέναλτι (55’). Το 4-1 «έγραψε» στο 78’ ο Πέδρο, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ντάνι Άλβες.

Τo παιχνίδι από την αρχή έγινε υπόθεση για ένα… ρόλο, με την Μπαρτσελόνα να πιέζει και να κλείνει τον Παναθηναϊκό μέσα στην περιοχή του. Οι Καταλανοί έχασαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ και στο 6’ στην πιο σημαντική στιγμή ο Τζόρβας απέκρουσε το τετ-α-τετ του Τσάβι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «παγώσει» προ στιγμήν τη Βαρκελώνη και να ανοίξει το σκορ με τον Σίντνεϊ Γκοβού. Από το βολέ του Τζόρβα, ο Σισέ πήρε τη μπάλα και έκανε τακουνάκι για τον Γκοβού, ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Αμπιντάλ και κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Βαλντές.

Ωστόσο, το… όνειρο του 0-1 δεν κράτησε και πολύ. Δύο λεπτά μετά το ο Τσάβι τροφοδότησε τον Μέσι, ο οποίος πλάσαρε και ισοφάρισε σε 1-1. Τo 2-1 δεν άργησε να έρθει και στο 33’ ο Τσάβι εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπούσκετς έπιασε την κεφαλιά και ο Βίγια με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα για δεύτερη φορά.

Το 3-1 σημειώθηκε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με ένα συνδυασμό… videogame οι Τσάβι, Πέδρο, Ινιέστα κατάφεραν να εξουδετερώσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού και να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Στο 42’ o Tσάβι θα μπορούσε να στείλει τη μπάλα για μια ακόμα φορά στα δίχτυα, όμως το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 54’. Ο Mπουμσόνγκ ανέτρεψε τον Μέσι και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Τζόρβας φώναξε «παρών» και κράτησε το 3-1. Τελικά το 4-1 «έγραψε» στο 78’ ο Πέδρο μετά από μια φάση διαρκείας και πέτυχε ένα εύκολο γκολ, αφού σκόραρε σε άδεια εστία.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ντάνιελ Αλβες μετά από καταπληκτική ασίστ του Μέσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1

Γκολ:
22', 45' Μέσι, 33' Bίγια, 78' Πέδρο, 90' Nτάνι Άλβες - 20' Γκοβού









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...