Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχονται έντονες καταιγίδες

Οι βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Βροχές και καταιγίδες και το Σαββατοκύριακο.
Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Τη νύχτα επιδείνωση του καιρού στη
δυτική και κεντρική Μακεδονία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου


Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφωσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στέρεα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς κελσιου.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανώς στα ορεινά να σημειωθούν παροδικές βροχές. Τη νύχτα επιδείνωση του καιρού στα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βραδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι ανατολικών διευθύνσεων 4 μποφόρ ενισχυμένοι από τη νύχτα τοπικά σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 11/09/2010


Ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιγίδες στο ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα και τόπους στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βόρειο αιγαίο κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 12/09/2010


Ο καιρός στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...