Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Super όπλο της ΕΛ.ΑΣ. κατά των χάκερ!

Ομπρέλα προστασίας από τους χάκερ που χτυπούν ιστοσελίδες δημόσιου ή ιδιωτικού συμφέροντος ανοίγει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει με πιο αποτελεσματικό τρόπο στις σύγχρονες προκλήσεις.
Οι επιθέσεις από τους «μάγους» του ιντερνετικού πεδίου...
που στοχεύουν όχι μόνο ιδιωτικές ιστοσελίδες αλλά και σάιτ πολιτικών, ακόμα και δημόσιων υπηρεσιών, έχουν πυκνώσει επιβάλλοντας πλέον την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού των διωκτικών αρχών προκειμένου να υψώνουν τείχη προστασίας σε τέτοιου είδους επιδρομείς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», οι αρμόδιοι αξιωματικοί που έχουν γνώση των νέων εφαρμογών επιδιώκουν την προμήθεια ενός ειδικού λογισμικού, το οποίο θα εγκατασταθεί στη νέα διευρυμένη έδρα τους, στον 13ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, και το οποίο θ' αποτελέσει ομπρέλα ασφαλείας ακόμη και για καταιγιστικής μορφής επιθέσεις από αθέμιτους εχθρούς.
Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε μήνες, όμως ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμη η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το συνολικό κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας αγγίζει ή και ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ, γι' αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το λογισμικό αυτό θα παρέχει τη δυνατότητα στην αστυνομία να εντοπίζει την οποιαδήποτε επίθεση τη στιγμή που εξαπολύεται, ούτως ώστε να ενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά αντανακλαστικά για την αυτόματη ανύψωση απόρθητων τειχών προστασίας. Ειδικοί αισθητήρες θ' ανιχνεύουν την απόπειρα παραβίασης ενός συστήματος και ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για ιστοσελίδα δημόσιου ή ιδιωτικού συμφέροντος θα λαμβάνουν τα απαραίτητα για την απόκρουση αντίμετρα.
Οπως υποστηρίζεται από έμπειρα στελέχη της αστυνομίας, με αυτόν τον τρόπο θα είχαν αποφευχθεί οι εισβολές στον ιστότοπο της Λούκας Κατσέλη πριν από ένα χρόνο, όταν υποτίθεται πως ανέγραψε στο σάιτ της πως συμφωνεί με τη λογική επιλογής στόχων της τρομοκρατίας, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στην κατοικία της, στο Κολωνάκι.
Επίσης δεν θα είχε επιτραπεί η περιστασιακή έκθεση, πριν από λίγους μήνες, ενός απειλητικού μηνύματος που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα μεγάλου επιμελητηρίου της χώρας και είχε ως στόχο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήριζε προδότη. Οπως διαπιστώθηκε, το μήνυμα είχε αναρτήσει Σκοπιανός πολίτης, εις βάρος του οποίου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης και πριν από λίγο καιρό συνελήφθη και εκδόθηκε στη χώρα μας για να δικαστεί.
Τέλος, δεν θα είχε καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, όταν ένας χάκερ εισέβαλε σ' αυτό και το έδειχνε διαρκώς υπερφορτωμένο. Οπως διαπιστώθηκε, η εισβολή είχε γίνει από υπάλληλο στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού Αχαΐας, ο οποίος μ' αυτόν τρόπο ήθελε να καταδείξει αφενός το πόσο ευάλωτος ήταν ο μηχανισμός απογραφής και αφετέρου τη... διαφωνία του για τη σχετική απόφαση.


Dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...