Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κορυφή με... 20άρα επί της Τουρκ Τέλεκομ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά της Μπάνβιτ, καθώς επικράτησε με 86-66 της Τουρκ Τέλεκομ συνδυάζοντας την νίκη με άλλη μια καλή εμφάνιση, που δείχνει πως η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Με τον Ράσο Νεστέροβιτς να πετυχαίνει 16 πόντους και να ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός, αν και αντιμετώπισε αρχικά ορισμένα προβλήματα στην άμυνα, κατάφερε να
τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 10 πόντους μπροστά (28-18).
Μέχρι το 7' η ομάδα του Πειραιά ήταν πίσω στο σκορ με 16-17 αλλά με ένα σερί 12-0 μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την διαφορά κοντά στους 10 πόντους. Η ομάδα του Ίβκοβιτς παίζοντας εξαιρετικά το pick n'roll έπαιρνε πολλούς πόντους από τους ψηλούς και διατήρησε τη διαφορά που είχε χτίσει από το πρώτο δεκάλεπτο. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά του πειραιώτες με 43-34.
Με τους Πειραιώτες να μένουν χωρίς πόντο για 2,5' η Τουρκ Τέλεκομ μείωσε στους 5 αλλά ένα δίποντο του Μαυροκεφαλίδη έσπασε το αρνητικό των «ερυθρόλευκων». Στο σημείο εκείνο του παιχνιδιού ο Παπαλουκάς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του σε ένα φάουλ που του σφυρίχτηκε και δέχτηκε τεχνική ποινή.
Ωστόσο, οι παίκτες του Ντούντα ανέβασαν και πάλι κατακόρυφα την απόδοση τους και μέσα σε λίγα λεπτά ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς εκτόξευσε την διαφορά στο συν 14 (54-40). Το τέλος του γ' δεκάλεπτου βρήκε τον Ολυμπιακό 16 πόντους μπροστά με το σκορ στο 61-45.
Η πρώτη θέση του τουρνουά ήταν κοντά για τον Ολυμπιακό που απλά έπρεπε να παραμείνει σοβαρός και συγκεντρωμένος και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο 33' η διαφορά άγγιξε για πρώτη φορά τους 20 πόντους.
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να ρίξει τους ρυθμούς του και διατήρησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, που τον βρήκε νικητή με 86-66. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του αυτή κατέκτησε το τουρνουά της Μπάνβιτ και διατήρησε το αήττητο σερί του στα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής.


Τα δεκάλεπτα: 28-18, 43-34, 61-45, 86-66


Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 12 (2), Κέσελι 4, Μαυροκεφαλίδης 14, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 15 (1), Τεόντοσιτς 8, Χαλπερίν 2, Λούκας 3 (1).


www.sport.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...