Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Μετά το Big Brother, το …Big Apple!

Είναι τα νέα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν γλυτώσει από πολύ κόπο και σκάνδαλα τον Tiger Woods ή τον Ashley Cole.
H Αpple κατοχύρωσε μία πατέντα η οποία δεν θα επιτρέπει στους χρήστες των κινητών συσκευών της να στέλνουν λέξεις με "περίεργο" περιεχόμενο. Θα φιλτράρει λέξεις ή φράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν ως...
προσβλητικές ή με βαθύτερο νόημα.
Η εταιρία δεν εξηγεί πως ακριβώς δουλεύει αλλά παραδέχτηκε πως η πατέντα την οποία εξέδωσε το 2008 κατοχυρώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία των Η.Π.Α. μόλις αυτό το μήνα.
Η Apple οραματίζεται πως η υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους γονείς οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τί ακριβώς γράφεται στα μηνύματα μέσω των κινητών τηλεφώνων τους και να τους αποτρέψουν να ξαναχρησιμοποιήσουν κακή γλώσσα.
Αλλά και πολλοί celebrities θα μπορούσαν να επωφεληθούν της νέας αυτής τεχνολογίας για την αποτροπή λαθών για τα οποία σίγουρα μετανοούν. Παράδειγμα προς αποφυγήν, ο άσσος του γκόλφ Tiger Woods ο οποίος είχε αποστείλει στις πολλές ερωμένες του πολλά μηνύματα τα οποία θα θεωρούνταν "άνω των 18".
Επίσης ο γάμος του Ashley Cole με την Cheryl ναυάγησε λόγω παραστρατήματος του ποδοσφαιριστή με μηνύματα προς την γραμματέα του!
Η Apple υπογραμμίζει το πρόβλημα με την πατέντα και επισημαίνει πως δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος να παρακολουθούν τα μηνύματα και να αποφεύγουν τη χρήση ακατάλληλης γλώσσας.
Αυτή όμως η καινοτομία έρχεται να προστεθεί στη σειρά των apps από την κατασκευάστρια, η οποία είχε λανσάρει πρόγραμμα με το οποίο ο χρήστης του κινητού δεν μπορούσε να ομιλεί στο τηλέφωνο εν ώρα οδήγησης όπως επίσης και ένα app το οποίο δεν επέτρεπε την κλήση προς ορισμένα νούμερα συγκεκριμένες ώρες.
Πάντως, οι ειδικοί σε θέματα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι ακόμα πεπεισμένοι πως η καινούργια ιδέα της Apple θα ευοδωθεί.



ΠΗΓΗ:Lamiareport
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...