Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτά τα δημαρχεία αυτό το Σαββατοκύριακο για τα δημοτολόγια

Επιπλοκές στη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων και στην ανακήρυξη τελικά των συνδυασμών δημιουργεί η απόφαση των εργαζομένων στους δήμους να επιμείνουν στην απεργία τους, παρά το ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κήρυξε παράνομη. 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε
να γίνουν κανονικά οι κινητοποιήσεις, δηλαδή αποχή από κάθε εκλογική εργασία για τη 16η και τη 17η Οκτωβρίου, καθώς και από κάθε εκλογική εργασία εντός και εκτός ωραρίου εφόσον δεν προβλέπεται από τα συνήθη καθήκοντα των εργαζομένων.
Η απόφαση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει επιπλοκές στη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων στα αρμόδια Πρωτοδικεία, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει το βράδυ της Κυριακής ώστε να γίνει τελικά η ανακήρυξη των συνδυασμών στις 24 Οκτωβρίου.
Γι΄ αυτόν τον λόγο έχει αποφασιστεί τα δημαρχεία να παραμείνουν ανοιχτά καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκειμένου να προμηθεύονται οι υποψήφιοι τις βεβαιώσεις από τα δημοτολόγια. 
Εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και προειδοποιεί ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

toblogtonkirion.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...