Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το Σάββατο δημόσιος θηλασμός

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, διοργανώνεται ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός το Σάββατο 6/11 σε διάφορες πόλεις. Στην Πάτρα στην Πλατεία Όλγας, Στην Αθήνα στo Σύνταγμα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, Στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο, Στο Ηράκλειο Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας, Στη Σύρο στην...
Πλατεία Μιαούλη, Στην Κόρινθο στα Περιβολάκια.
Ο μητρικός θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους. Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί. Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη. Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου. Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κ.λπ.) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή.


Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη.Καλούνται λοιπόν όλες οι θηλάζουσες μητέρες να παρευρεθούν στην Πλατεία Όλγας Σάββατο 6/11 και ώρα 13.00.Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.Ας δώσουμε στα παιδάκια μας αυτό που τους αξίζει...ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!


dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...