Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Έκαναν το Ι.Χ. μοτοσυκλέτα

Λυπητερό ραβασάκι θα λάβουν από τις αρχές Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που αγνόησαν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και στους οποίους θα αποσταλούν σχετικά ειδοποιητήρια.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι αγόραζαν σωρηδόν 4-5 σήματα τελών κυκλοφορίας για
μηχανάκι τα οποία ωστόσο κόλλαγαν ανενόχλητοι στο ΙΧ αυτοκίνητό τους.
Ωστόσο, τέλος επιχειρεί να βάλει σε αυτή τη κατάσταση η εφορία καθώς η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, ξεκινά για πρώτη φορά, διασταύρωση στοιχείων οχημάτων και τελών κυκλοφορίας για να διαπιστωθεί τι είχε πληρωθεί και πότε.
Έλεγχος αρχίζει επίσης για τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων οι οποίοι εντάχθηκαν στις κατηγορίες εκείνες που απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών, χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται και θα κληθούν από την εφορία να καταβάλλουν τα προβλεπόμενα τέλη κυκλοφορίας περασμένων ετών.
Ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις, καθώς το υπουργείο δέχεται ότι η λανθασμένη καταβολή δεν οφείλεται αποκλειστικά στην υπαιτιότητά τους.
Ανάμεσα στους φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα περιλαμβάνονται πολύτεκνοι, επαναπατριζόμενοι και ναυτικοί, που έχουν μεν δικαίωμα μειωμένων τελών κυκλοφορίας, αλλά όχι πλήρους απαλλαγής.
Σημειώνεται ότι η αναδρομικότητα δεν θα αφορά το προηγούμενο έτος δεδομένου ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στην έκδοση σημάτων το 2008 (σήμα 2009), ενώ η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον νόμο, απαλλάσσονται κυρίως άτομα με αναπηρίες, τα οποία υποχρεούνται μόνο στην ελάχιστη καταβολή 3 ευρώ για το κόστος του σήματος.
Τέλος, στα ειδοποιητήρια που θα σταλούν θα αναγράφεται η χρονιά για την οποία καλείται ο κάτοχος του οχήματος, εντός πέντε ημερών, να προσέλθει στην εφορία και να πληρώσει τα κανονικά τέλη.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...