Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εγκαταλείπουν τον Άγιο Παντελεήμονα οι κάτοικοι

Πωλητήρια αποφάσισαν να βάλουν στα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της πλατείας Βικτωρίας, ακόμα και της Κυψέλης, τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι η αξία του τετραγωνικού μέτρου είναι από τις χαμηλότερες μέσα στα όρια του δήμου της Αθήνας. Ως κύριοι λόγοι εμφανίζονται η υποβάθμιση, η εγκληματικότητα, οι συμπλοκές ακραίων στοιχείων με μετανάστες και η...
οικονομική δυστοκία.


Μία περιήγηση στην Αριστοτέλους, την Αγίου Μελετίου, την Πιπίνου, την Αριστομένους, την Αγορακρίτου, την Αλκιβιάδου, την Αλκαμένους, σε δρόμους, δηλαδή, που περιβάλλουν την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι σε πολλές πολυκατοικίες τα πωλητήρια αυξάνονται σε αντίθεση με τα έως πρότινος ενοικιαστήρια, που αφθονούσαν στην περιοχή.


Κάποιοι εκτιμούν πως η ευρύτερη περιοχή μπήκε στο... χρηματιστήριο αξιών ακινήτων μετά τις εξαγγελίες περί ανάπλασης, τραβώντας το ενδιαφέρον μεγαλοεπιχειρηματιών, που ζητούν να αγοράσουν σε πολύ χαμηλή τιμή ακίνητα, τα οποία, αύριο, θα αποτελέσουν φιλέτα γης.


«Η πρώτη κατηγορία ιδιοκτητών, που φεύγουν από την ευρύτερη περιοχή, είναι οι ηλικιωμένοι, λόγω ανόδου της εγκληματικότητας», δηλώνει υπεύθυνος μεσιτικού γραφείου, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, και προσθέτει: «ακολουθούν οι οικογενειάρχες με παιδιά, λόγω της διακίνησης ναρκωτικών και της πορνείας, ενώ μία τρίτη κατηγορία είναι αυτοί, που με την οικονομική κρίση, έχουν χρέη και αναγκάζονται να πουλήσουν τα σπίτια τους για να ξεχρεώσουν».


Μεσίτες δηλώνουν πως για την περιοχή δείχνουν ενδιαφέρον όσοι έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια από τράπεζες και αυτοί είναι κυρίως αλβανικής εθνικότητας. Επίσης, όσοι διαθέτουν κάποια μετρητά και φοβούνται ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ερώ, οπότε κοιτάζουν να επενδύσουν τα μετρητά τους σε ακίνητα. Άλλη κατηγορία είναι οι Έλληνες του εξωτερικού.


Μεμονωμένα ενδιαφέρον για αγορά μικρών ισογείων και υπογείων διαμερισμάτων παρουσιάζεται και από μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που έχουν ζήσει και εργαστεί αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και έχουν συγκεντρώσει ένα μικρό κομπόδεμα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...