Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Λονδίνο: Σχολείο δε δέχτηκε μαθήτη λόγω... "ράστα"!

Για ρατσιστική αντιμετώπιση κατηγορεί το σχολείο του στο Λονδίνο ένα 13χρονο αγόρι αφού του απαγορεύθηκε η είσοδος του σε αυτό επειδή είχε κάνει… «ράστα» τα μαλλιά του!
Ο νεαρός, που έχει καταγωγή από την Αφρική αλλά ζει λίγο έξω απ’ το Λονδίνο, φαίνεται να προσβλήθηκε πραγματικά όταν...
την πρώτη του κιόλας μέσα στο σχολείο του στο Χάροου του Λονδίνου δεν του επετράπη η είσοδος επειδή είχε κοτσιδάκια τύπου “ράστα” τα μαλλιά του.
Tο στυλ αυτό των μαλλιών, που υιοθετείται ιδιαίτερα στην Αφρικανική Ήπειρο είναι απαγορευμένο στο σχολείο αυτό στο οποίο επιτρέπονται συγκεκριμένα χτενίσματα αλλά και ρούχα.
Τα μέλη του σχολικού συμβουλίου έκριναν λοιπόν ότι αυτό το είδος μαλλιού δεν αρμόζει στο προφίλ των μαθητών του σχολείου τους αφού παραπέμπει μάλλον σε… γκάνγκστερς!
«Ένιωσε πραγματικά ταπεινωμένος και εξευτελισμένος», είπε η μητέρα του νεαρού παιδιού, γνωστού ως «Τζι», σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα telegraph έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων την Τρίτη (11.05). «Ήταν η πρώτη του μέρα στο γυμνάσιο και την περίμενε πώς και πώς».
Η αρχική απόφανση του δικαστηρίου ήταν ότι το σχολείο πραγματοποίησε φυλετική διάκριση, κάτι κατακριτέο. Το"[ρατσιστικό" όμως σχολείο απάντησε ανάλογα.
Όπως δήλωσαν άτομα από το χώρο του σχολείου, εάν αρθεί η απαγόρευση που έγινε στον «Τζι» λόγω των «ράστα» τότε θα σημαίνει πώς το σχολείο χάνει μέρος της αξιοπρέπειας του, αφού φημίζεται για τη «σοβαρότητα των μαθητών και την εξαιρετική τους επίδοση».Επίσης θα δώσει πάτημα και σε άλλες "ακραίες" εμφανίσεις όπως αυτές των σκίνχεντ!
H υπόθεση αυτή, που ξεκίνησε όταν ο νεαρός ήταν 12 ετών, συνεχίζεται μετά από πολλαπλές δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στο σχολείο του και σε αυτόν.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...