Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Απεγκλωβίζονται οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή!

Λίγα εκατοστά χωρίζουν τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους στη Χιλή από τη σωτηρία, καθώς το γεωτρύπανο έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τη στοά όπου βρίσκονται, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι
εργασίες απεγκλωβισμού τους.
Έξω από το σημείο που είναι παγιδευμένοι επί 66 ημέρες οι μεταλλωρύχοι, βρίσκονται οι συγγενείς τους, περιμένοντας με αγωνία να ακούσουν τη σειρήνα που θα σημάνει την επιτυχία της προσπάθειας που καταβάλλουν εδώ και αρκετό καιρό τα σωστικά συνεργεία.
Ωστόσο, θα χρειαστούν λίγες ημέρες προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων. Τα συνεργεία διάσωσης πρέπει να προχωρήσουν με πολύ προσοχή ώστε να μην τραυματίσουν τους εργάτες. Πρέπει ακόμη να είναι βέβαια ότι το πηγάδι απεγκλωβισμού είναι αρκετά σταθερό για να αντέξει.
Τα συνεργεία διάσωσης εξετάζουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά για την διεύρυνση της σήραγγας για να περάσει ευκολότερα η ειδική κατασκευή που θα ανεβάσει τους παγιδευμένους εργάτες στην επιφάνεια.
Ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα χρειαστούν άλλες τρεις με οκτώ ημέρες για να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης, ανάλογα με το αν θα πρέπει να ενισχυθεί ή σήραγγα.
Περίπου 2.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν την επιχείρηση διάσωσης. Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα μπορεί να επισκεφτεί σήμερα, Σάββατο, την περιοχή που βρίσκεται το ορυχείο χαλκού και χρυσού, ενώ αναμένεται στο σημείο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, αφού ένας από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είναι Βολιβιανός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...