Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες σπίτια

Να μη χορηγούν πετρέλαιο θέρμανσης, μέχρι να τους επιστραφεί ο οφειλόμενος φόρος από πέρσι αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών που συνεδρίασε έκτακτα για το
θέμα στο Αγρίνιο. Έτσι, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση, δεν θα αρχίσει κανονικά στις 15 Οκτωβρίου η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια, καθώς από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει ότι η επιστροφή έχει γίνει κανονικά, με εξαίρεση όσους όφειλαν στο Δημόσιο, ή δεν έχουν κάνει επιστροφή ΦΠΑ.
Είναι ορατός έτσι ο κίνδυνος μπλακ άουτ στην προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία θα πλήξει περισότερο την επαρχία που το χρησιμοποιεί για τα καλοριφέρ και λιγότερο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου η διείσδυση του φυσικού αερίου είναι μεγαλύτερη.
Ωστόσο η ΟΒΕ πάει ένα βήμα παρακάτω ζητώντας να καταργηθεί η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τους βενζινοπώλες καθώς δε θα μπορέσουν να προμηθεύουν την αγορά λόγω έλλειψης ρευστού, κάτι το οποίο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αποκλείουν, μέχρι να εξισωθούν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...