Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συνελήφθη σύζυγος συνεργάτη υπουργού

Από την Ασφάλεια Αττικής επιβεβαιώνεται η σύλληψη στη Νέα Σμύρνη της συζύγου συνεργάτη της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη, για διακίνηση πορνογραφικού υλικού.
Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην υπουργό Εργασίας, ο εν λόγω συνεργάτης, ο οποίος κατ’ αρχήν φερόταν να είναι...
διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, υπήρξε, στο παρελθόν, συνεργάτης της.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν στη zougla.gr πως ο εν λόγω πρώην συνεργάτης και φίλος της υπουργού, ο κ. Πάνος Καλογήρου, δεν ανήκει πλέον στο πολιτικό στελεχιακό δυναμικό της κας Κατσέλη. Οι ίδιες πηγές παραδέχονται, ωστόσο, ότι οι σχέσεις της οικογένειας Καλογήρου με την οικογένεια της υπουργού ήταν πάντα στενές και φιλικές. Υπ’ αυτή την έννοια η υπουργός φέρεται να έχει αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις, όπως, όμως, φέρεται να έχει αιφνιδιαστεί και ο ίδιος ο κ. Πάνος Καλογήρου.
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:


«Σχετικά με την ανακοίνωση περί σύλληψης “συζύγου συνεργάτη της Υπουργού Εργασίας” για θέμα που αφορά στο ηλεκτρονικό έγκλημα, από το Γραφείο Τύπου της Υπουργού διευκρινίζεται ότι ο αναφερόμενος δεν κατέχει καμία θέση στο Υπουργείο ή στο πολιτικό της γραφείο».


Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής η ηλεκτρονική διεύθυνση του υπολογιστή της συλληφθείσης είναι στο όνομα της και όχι στο όνομα του συζύγου της.


Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές η συλληφθείσα παραδέχθηκε πως το υλικό που βρέθηκε στους πέντε σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν ανήκουν στην ίδια και τους είχε για ιδία χρήση.


Η σύλληψη έγινε μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η Ασφάλεια Αττικής, αν και επιβεβαιώνει το γεγονός, δεν προβαίνει σε αποκάλυψη του ονόματος της συλληφθείσας, ούτε και του συζύγου της. Η εν λόγω κυρία κρατείται στην Ασφάλεια και ανακρίνεται.


Το δελτίο Tύπου της Αστυνομίας έχει ως εξής:


«Από τη Δ.Α.Α/ Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική έρευνα στην περιοχή της Αττικής όπου συνελήφθη ημεδαπή, για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. , όπως τροπ. με Ν. 3625/07 « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»


Ειδικότερα :


Από ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο Αστυνομικής Επιχείρησης διαπιστώθηκε η εμπλοκή ημεδαπής χρήστριας του Ιντερνετ για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.


Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. PAIKO Υ Ελένης, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία της ανωτέρω ημεδαπής, όπου διενήργησε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και από την οποία προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Από την διενεργηθείσα έρευνα, κατασχέθηκαν πέντε (5) σκληροί δίσκοι οι οποίοι διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν η εμπλεκόμενη συνεργάζονταν με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αύριο (15-10-2010) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».


www.zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...