Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα θα προκύψει ο νέος ιδιοκτήτης της Wind

Σύμφωνα με το αρχικώς ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα, σήμερα 14 Οκτωβρίου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την πώληση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Wind. Οι ομολογιούχοι θεωρούνται το φαβορί, χωρίς να αποκλείεται και πιθανή συνεργασία τους με τη νορβηγική Telenor.
Σήμερα λοιπόν περιμένουμε να...
ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Wind, η οποία ξεκίνησε το 1992 ως Telestet, στην πορεία έγινε TIM, πριν την αναλάβει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Naguib Sawiris.
Επιδιωκόμενος στόχος στη Wind είναι η περαιτέρω μείωση των δανειακών υποχρεώσεών της στα 700 εκατ. ευρώ από τα 1,8 δισ. ευρώ που είναι τώρα. Δηλαδή, πρέπει οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας να μειωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα των 800 εκατ. ευρώ ώστε η εταιρεία να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της από τη δραστηριότητά της.
Επίσης, να σημειώσουμε ότι η σημερινή διοίκηση της εταιρείας τυγχάνει της εμπιστοσύνης των υποψηφίων, ενώ οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους έχουν εκφράσει φόβους για την απώλεια των θέσεων εργασίας τους. Στην προηγούμενη αναδιάρθρωση οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 300 περίπου, ενώ οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες δεν έχουν πάρει θέση επ' αυτού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...