Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αγγλικά από... έξι χρονών

Το μείζον ζήτημα των Αγγλικών βάλθηκε να λύσει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία κατά τη διάρκεια διημερίδας στο υπουργείο την Τετάρτη (20/10), ανακοίνωσε πως τα παιδιά θα ξεκινούν Αγγλικά από την πρώτη δημοτικού.
Αυτό που είπε η κυρία Διαμαντοπούλου είναι ότι...
τα παιδιά θα ξεκινούν την ξένη γλώσσα από την πρώτη τάξη του δημοτικού, έτσι ώστε στο Γυμνάσιο να το έχουν πάρει το Lower.
To οποίο όμως δεν θα είναι από τα ξένα πανεπιστήμια αλλά Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Εξάλλου ο σκοπός της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας στο σχολείο από το τόσο μικρή ηλικία είναι να μην ξοδεύουν οι γονείς λεφτά σε φροντιστήρια.
“Θέλω να δεσμευθούμε και να πιστέψουμε όλοι ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να δώσει τη γνώση της ξένης γλώσσας με πιστοποίηση και να είμαστε περήφανοι για το ότι δεν χρειάζεται ο γονιός να πληρώνει χρήματα, να αιμορραγεί η ελληνική οικογένεια, για να μάθει το παιδί της την ξένη γλώσσα, που είναι απολύτως αναγκαία στη σημερινή εποχή.
Το δημόσιο σχολείο, ο εκπαιδευτικός, πρέπει να έχουν όλες τις δυνατότητες, τους πόρους και τη διάθεση, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε αυτό που χρειάζεται, ιδιαιτέρως σήμερα με την κρίση, στην πατρίδα μας.
Είναι ένας μείζον εκπαιδευτικός, κοινωνικός, οικονομικός και εν τέλει πολιτικός στόχος”, είπε η υπουργός.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...