Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σε στάση αναμονής οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ

Στάση αναμονής τηρεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στη διοίκηση του ΟΤΕ, προσδοκώντας μια καλύτερη συνεργασία, με το Μιχάλη Τσαμάζ, αναφορικά με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ παραθέτει τις κινήσεις που έχει κάνει, σημειώνοντας ότι...
είχε σειρά συναντήσεων με τη Γερμανική Συνδικαλιστική Οργάνωση Ver.Di. και ανώτατα στελέχη της Deutsche Telekom στη Γερμανία.


Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση από τις επαφές αυτές συμπέραναν ότι η Deutsche Telekom είναι ένας σκληρός εργοδότης που, με συγκεκριμένες ενέργειες στις χώρες που έχει επενδύσει, επιδιώκει μεγιστοποίηση των κερδών της πιέζοντας για κατάργηση εργασιακών κεκτημένων και απολύσεις προσωπικού.


Από την πλευρά της η Κυβέρνηση, δεσμεύτηκε ότι θα κρατήσει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου ΟΤΕ που κατέχει, τοποθέτησε πέντε νέα μέλη στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, που της αναλογούν με βάση τη συμφωνία μετόχων και συναποφάσισε με την Γερμανική πλευρά για την αντικατάσταση Βουρλούμη.


«Αναμένουμε να αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Τσαμάζ, να συναντηθούμε μαζί του και να του γνωρίσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας για όλα τα θέματα που μας αφορούν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...