Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ζητούν συμψηφισμό οφειλών

Το συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές Φ.Π.Α., αλλά και των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως για παράδειγμα ο Ε.Φ.Κ, με τις φορολογικές και...
άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι με αφορμή το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαμάχη της κυβέρνησης και των βενζινοπωλών, ''η πρόταση του επιμελητηρίου, που αποτελεί και κοινή θέση ολόκληρου του επιχειρηματικού κόσμου, για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές Φ.Π.Α., αλλά και των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως για παράδειγμα ο Ε.Φ.Κ, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν αποτελεί διέξοδο στο πρόβλημα''.
Το Ε.Β.Ε.Α. υπενθυμίζει ότι ήδη έχει θέσει το θέμα με δύο επιστολές του, στις 22 Φεβρουαρίου 2010 και στις 5 Μαρτίου 2010, αλλά και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου, την 1η Ιουνίου, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση.
''Σας επαναλαμβάνω ότι η τακτική αυτή που δυστυχώς τηρείτε, σε μια εποχή ανύπαρκτης ρευστότητας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα της πτώχευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους τους και για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν" σημειώνεται στην επιστολή.


www.i-reportergr.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...