Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται ετήσια - μόνιμη στήριξη σε χαμηλοσυνταξιούχους

Μικρό βοήθημα, με χαρακτήρα σταθερής παροχής, που θα χορηγείται κάθε Οκτώβριο ή Νοέμβριο στην ευαίσθητη κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων αναμένεται να ανακοινώσει πριν τη...
διενέργεια των δημοτικών εκλογών η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (16/10), η απόφαση ελήφθη επισήμως την περασμένη εβδομάδα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, παρότι το οικονομικό επιτελείο διατύπωσε σοβαρές αντιρρήσεις για την χορήγησή του.
Στη συνάντηση που είχε λίγες ημέρες πριν με τον υπουργό Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός είπε: «Γιώργο, θέλω να δώσουμε κάτι στους χαμηλοσυνταξιούχους, κοίταξέ το», θέλοντας να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης αφενός και να δώσει μία ανάσα στους οικονομικά ασθενέστερους αφετέρου.
Προηγούμενη «απόπειρα» χορήγησης βοηθήματος είχε ναυαγήσει, καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου, είχε ξεκαθαρίσει πως το «πρόβλημα με τα έσοδα» δεν το επέτρεπαν, ενώ ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, παρότρυνε δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών, να θέσει στις προτεραιότητές του το ζήτημα της βοήθειας προς τους ασθενέστερους.
"Μην περιμένετε κάτι θεαματικό"
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφηεμερίδα, η κυβέρνηση ήδη έχει πάρει το πράσινο φως από την τρόικα για να προχωρήσει στην ανακοίνωση ενός μικρού πακέτου στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει κάποιες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τα μέτρα και ότι μία τέτοια κίνηση δεν θα επηρέαζε στο ελάχιστο την υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου.
Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι θα δοθεί στις επόμενες εβδομάδες με το σκεπτικό ότι θα βοηθηθούν ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών λόγω και των αυξημένων εξόδων στον οικογενειακό προϋπολογισμό που θα επιφέρει η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.
Η δεύτερη εκδοχή την οποία υποστηρίζουν περισσότερο οικονομικοί παράγοντες της κυβέρνησης είναι να χορηγηθεί γύρω στον Δεκέμβριο ίσως με τη μορφή επιδόματος, χωριστά όμως από τις συντάξεις και τα κομμένα δώρα Χριστουγέννων.
Σημειώνεται ωστόσο, πως κύκλοι του υπουργείου των Οικονομικών αναφέρουν ότι «δύσκολα θα χορηγηθεί πριν από τον Δεκέμβριο» θεωρώντας ότι το πιο πιθανό είναι το συνολικό κονδύλι να προκύψει από τη β΄ δόση του επιδόματος αλληλεγγύης (που δεν χορηγήθηκε), ύψους 500 εκατ. ευρώ.
«Μην περιμένετε όμως κάτι θεαματικό, αφού από αυτά τα 500 εκατ. το πολύ να δοθεί το 1/5», εξηγούν.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...