Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο Μοντέστο αποκαλύπτει στοιχεία για την περίπτωση της μεταγραφής του Γκατούζο στον Ολυμπιακό

Με τον Φρανσουά Μοντέστο είχε μιλήσει ο Τζενάρο Γκατούζο το καλοκαίρι, όπως αποκάλυψε ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος του εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει τα ερυθρόλευκα.
Ο αμυντικός του Ολυμπιακού σε συνέντευξη που...
παραχώρησε στην Εξέδρα αναφέρθηκε στη ζωή του στην Ελλάδα, στο ταλέντο του Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ αποθέωσε τον Αριέλ Ιμπαγάσα.


- Υπάρχει κάποιος παίκτης στον Ολυμπιακό που σου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση;
«Ο Ιμπαγάσα. Φοβερός τεχνίτης. Είμαστε μαζί στο ξενοδοχείο, τον βλέπω καθημερινά στις πάσες και διαβάζει τέλεια το παιχνίδι. Είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς. Παίζει με τη μία και κανείς δεν μπορεί να του πάρει την μπάλα. Όταν έχεις έναν τέτοιο συμπαίκτη, ξέρεις ότι θα πάρεις την μπάλα εκεί που θέλεις. Με ή χωρίς αυτόν δεν είναι το ίδιο. Κάθε μεγάλη ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη που να κάνει τη διαφορά. Στη Μίλαν έχουν τον Πίρλο, Στην Μπαρτσελόνα τον Τσάβι. Στον Ολυμπιακό έχουμε τον Ιμπαγάσα».


- Ο Φετφατζίδης;
«Διαθέτει μεγάλη ποιότητα, αλλά ακόμα είναι μικρός. Είναι μόλις η πρώτη του χρονιά με την επαγγελματική ομάδα και πρέπει να προστατευτεί. Δεν πρέπει να... καεί. Στη Μονακό είδα πολλούς νεαρούς παίκτες με μεγάλο ταλέντο, οι οποίοι ανέβηκαν γρήγορα και έπεσαν εξίσου γρήγορα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τώρα μόλις ξεκίνησε. Πρέπει να προχωρήσει σιγά, σιγά, να αγωνιστεί σε μεγάλα ματς. Πιστεύω, αν είναι σοβαρός, όπως τώρα, σε δυο-τρία χρόνια θα ακούμε συνέχεια γι' αυτόν».


- Έχεις επαφές με τους Γάλλους του Παναθηναϊκού;
«Όχι. Είναι όλοι τους καλά παιδιά, γνωριζόμαστε, έχουμε παίξει αντίπαλοι. Περισσότερο με τον Γκοβού από ότι με τον Σισέ, καθώς ο Τζιμπρίλ έπαιζε πολλά χρόνια εκτός Γαλλίας. Το ίδιο ισχύει με τον Μπουμσόνγκ. Πιο καλά ξέρω τον Καντέ, καθώς έπαιζε στη Νις, εγώ στη Μονακό και ήταν ντέρμπι το μεταξύ μας ματς».


- Όχι σαν τα ελληνικά ντέρμπι...
«Εννοείται. Είναι πολύ σημαντικό ματς, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την καυτή ατμόσφαιρα εδώ. Πλέον πολλοί Γάλλοι έρχονται να παίξουν μπάλα στην Ελλάδα, επειδή είναι χαρούμενοι. Αν με πάρει κάποιος παίκτης να με ρωτήσει πως είναι εδώ, δεν μπορώ παρά να του πω καλά λόγια. Όταν ο Γκατούζο μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει σχετικά, του είπα: " Έλα! Καλό γήπεδο, καλό προπονητικό κέντρο, εξαιρετικό κοινό, καλός σύλλογος. Έχεις τα πάντα για να είσαι καλά. Εσύ αποφασίζεις". Ήθελε να έρθει. Μου το είπε ότι , αν ήταν να φύγει από την Μίλαν, θα το έκανε μόνο για τον Ολυμπιακό. Τι έγινε μετά δεν το γνωρίζω».


Πηγή: gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...