Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τιραμισού με φουντούκια και σοκολάτα

Υλικά

* 1 φλ. τσαγιού δυνατός καφές (ρόφημα)
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 1/2 φλ. τσαγιού λικέρ αμαρέτο ή μαρσάλα (γλυκό κρασί)
* 200 ml κρέμα γάλακτος

* 380 γραμμ. μασκαρπόνε (τυρί κρέμα) ή ανθότυρο κρέμα
* 12 σαβουαγιάρ
* 1/2 φλ. τσαγιού τρίμματα σοκολάτας
* 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια



* Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλκοόλ. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στον καφέ. Με όσο καφέ-λικέρ περισσεύει περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ. Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια. Παγώνουμε και σερβίρουμε. Δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι.

argiro.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...