Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κρίσιμη συνάντηση για την επιλογή του διαδόχου του Π.Βουρλούμη στη διοίκηση του ΟΤΕ

Κρίσιμη συνάντηση για την επιλογή της ανώτατης διοίκησης του ΟΤΕ θα έχουν την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και το στέλεχος της Deutsche Telekom Γκουίντο Κέρκχοφ.
Οι συζητήσεις για την οριστικοποίηση της νέας διοίκησης του ΟΤΕ έχουν ξεκινήσει πριν τον Ιούνιο, με την Deutsche Telekom να παρέχει πλήρη στήριξη στον...
κ. Βουρλούμη, αλλά να μην λαμβάνει την έγκριση του Δημοσίου.
Τελικά, μετά από τρίμηνες διαπραγματεύσεις φαίνεται πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επιλογή του προσώπου που θα αποτελέσει τον διάδοχο του κ. Βουρλούμη στο «τιμόνι» του Οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξει δυαρχία στον Οργανισμό, αλλά πρόσωπο κοινής αποδοχής και για τους δύο ρόλους. Σενάρια φέρουν το Ελληνικό Δημόσιο και την Deutsche Telekom να βρίσκουν τη χρυσή τομή στο πρόσωπο του Μ.Μπλέτσα, καθηγητή του MIT.
Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία των μετόχων, το Δημόσιο έχει δικαίωμα αρνησικυρίας μέχρι δύο φορές σε προτεινόμενα ονόματα από την πλευρά της Deutsche Τelekom, αν κριθεί ότι δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια (υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εμπειρίας της αγοράς και άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας).
Σε αυτή την περίπτωση, το ΔΣ του ΟΤΕ θα εκχωρήσει τις εκτελεστικές αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινή διαχείριση στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερα μέλη, δύο μέλη από το Δημόσιο και δύο από την Deutsche Τelekom.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή, όμως, θα προεδρεύει ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα έχει διπλή ψήφο και θα ασκεί και το καθημερινό μάνατζμεντ.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βουρλούμης αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από τη διοίκηση Οργανισμού εντός του 2010. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και την ανάγκη, όπως είπε, να «διευκολύνει» τον Οργανισμό.
Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...