Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η λεύκανση όχι μόνο δεν φθείρει τα δόντια αλλά βοηθά στην αντιμετώπιση της τερηδόνας

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ιατρικές μεθόδους για να βελτιώσει κάποιος την εμφάνιση του. Παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθεί να υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται, τη διάρκεια του αποτελέσματος αλλά και το κατά πόσο αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο για τη στοματική υγεία ή όχι.

Η λεύκανση των δοντιών είναι
μια από τις ασφαλέστερες και λιγότερο επεμβατικές λύσεις για να βελτιώσει κάποιος την εμφάνιση του, είναι μια χημική διαδικασία, κατά την οποία η λευκαντική ουσία που τοποθετείται στα πρόσθια δόντια του ασθενούς σε συνδυασμό με την ολιγόλεπτη έκθεση της στοματικής κοιλότητας σε υπεριώδη ακτινοβολία οδηγούν στη διάσπαση της δυσχρωμίας. Με τη διαδικασία αυτή δεν αλλάζει η δομή του δοντιού και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζονται τα σφραγίσματα από τη λευκαντική ουσία. Το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα του δοντιού.

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται αποκλειστικά από τη διατροφή και από τις συνήθειες του καθενός. Για παράδειγμα, εάν καπνίζετε ή καταναλώνετε κόκκινο κρασί ή αναψυκτικά μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μελλοντικά, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί λόγο ανησυχίας.

Το σίγουρο είναι πως η λεύκανση δεν φθείρει τα δόντια, αλλά έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτή η μορφή λεύκανσης βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας, την ενδυνάμωση της αδαμαντίνης, την ελαχιστοποίηση της ευαισθησίας και βελτιώνει τη γενική υγεία των δοντιών.

Επομένως, η λεύκανση με μπλε φως αποτελεί έναν σύγχρονο και ασφαλέστατο τρόπο για να αποκτήσει κάποιος το ιδανικό χαμόγελο. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι λεύκανσης, οι οποίες ακολουθούνται χωρίς απαραίτητα να επισκέπτεται κάποιος τον γιατρό του. Τέτοιες μεθόδους αποτελούν η λεύκανση με δισκάρια, νάρθηκες ή ακόμα και με ειδικές φαρμακευτικές οδοντόκρεμες.

Το χαμόγελο μας λέει περισσότερα για μας από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό. Ένα όμορφο, λευκό χαμόγελο είναι σημαντικό όπλο για τον καθένα μας κι από τη στιγμή που υπάρχει εύκολος, σύντομος, οικονομικός και ανώδυνος τρόπος να το αποκτήσεις, είναι κρίμα να μην το κάνεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...