Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βαρύ χειμώνα προβλέπει Αμερικάνος μετεωρολόγος

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο μακροχρόνιων προβλέψεων του Accuweather, Joe Bastardi, ο φετινός χειμώνας προβλέπεται να είναι αρκετά βαρύς σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και σφοδρές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές της Νότιας Πολωνίας της Τσεχίας της Νότιας Ρωσίας της Ελλάδας και της Τουρκίας σύμφωνα με τον...
διάσημο στην Αμερική μετεωρολόγο.Αντιθέτως Αγγλία καθώς και οι Σκανδιναβικές χώρες θα έχουν υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες καθώς και πιο ήπιες καιρικές συνθήκες από τα συνηθισμένα. Η Λετονία και η Εσθονία είναι μέσα στις περιοχές που φαίνονται να έχουν επίσης ήπιο χειμώνα με λιγότερα φαινόμενα.


Σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη αυτού του καιρικού σκηνικού είναι, σύμφωνα με τον Bastardi, το φαινόμενα La Nina, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας σε ολόκληρο τον Ισημερινό καθώς επίσης και στον Κεντρικό και Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό.


Να θυμίσουμε ότι Joe Bastardi πέρσι είχε προβλέψει με σχεδόν απόλυτη επιτυχία την βαρυχειμωνιά σε Αγγλία και Σκανδιναβία.


Τέλος ότι οι προβλέψεις αυτές έρχονται να συμφωνήσουν κατά ένα τρόπο με την ανακοίνωση, προ ημερών, ειδικών ότι ο φετινός χειμώνας στην Ευρώπη θα είναι από τους πιο σκληρούς των τελευταίων ετών.


www.meteo-news.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...