Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η Γαλλία έστειλε στην ΕΕ την απάντησή της για υπόθεση Ρομά

Η Γαλλία έστειλε το βράδυ της Παρασκευής την απάντησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις απελάσεις των Ρομά, πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου, που έληγε τα μεσάνυχτα, για να εγγυηθεί αλλαγή του εθνικού νόμου, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Επιτροπής.
«Λάβαμε τα γαλλικά έγγραφα, θα τα αναλύσουμε στη...
διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Δικαιοσύνης και θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, Μάθιου Νιούμαν. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της απάντησης.
Σύμφωνα όμως με διπλωματική πηγή, η Γαλλία, όπως είχε δηλώσει εδώ και πολλές ημέρες, επιβεβαιώνει στην απάντησή της την πρόθεσή της να τροποποιήσει τον εθνικό νόμο, ώστε να εφαρμόσει πλήρως μία ευρωπαϊκή νομοθεσία του 2004 για την ελευθερία διακίνησης των πολιτών της ΕΕ.
Το κείμενο αυτό επιβάλλει αυστηρές εγγυήσεις για τους πολίτες που στέλνονται πίσω στη χώρα τους, όπως συνέβη με την περίπτωση των Ρουμάνων και Βουλγάρων Ρομά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Γαλλία στις αρχές Αυγούστου.
Χωρίς μία συγκεκριμένη δέσμευση αυτού του τύπου, με νομοθετικό χρονοδιάγραμμα, η Επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη να επιτηρεί το σεβασμό των ευρωπαϊκών συνθηκών, απειλεί να ξεκινήσει μία διαδικασία παραβίασης εναντίον του Παρισιού, ανοίγοντας το δρόμο για μία αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


www.nooz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...