Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Επίθεση» Σαμαρά στην κυβέρνηση από την Καστοριά

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη χθεσινή του ομιλία ενώπιον κομματικών στελεχών σε ξενοδοχείο της Καστοριάς.

Το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο κ. Σαμαράς στους πολίτες ήταν:
«Αντισταθείτε στο φόβο και την απελπισία που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση μαζί με τους πάσης φύσεως «παπαγάλους» και τα «εξαπτέρυγά της».

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το σχέδιο του κόμματός του είναι ανεφάρμοστο και «μαγικό» και διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της Ν.Δ είναι κοστολογημένο και μηδενίζει το έλλειμμα σε 18 μήνες, μειώνει το χρέος σε τέσσερα χρόνια και βγάζει τη χώρα από τους όρους του μνημονίου μέσα σε μια διετία.

 Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είπε: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στα έσοδα και στις δαπάνες και στον πληθωρισμό. Μαγεία, μαύρη μαγεία είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης», φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση των φόρων που δεν οδήγησε σε αύξηση και των εσόδων.

Ενώ συνέχισε: «Άλλαξαν τα φώτα στον κόσμο με τους φόρους και δεν αυξήθηκαν τα έσοδα. Αυτό κι αν είναι μαγεία. Με το μνημόνιο η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα, αλλά ταυτόχρονα αυτό αυξάνεται από την ύφεση που προκαλεί το ίδιο το μνημόνιο».Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως ποτέ δεν δήλωσε ότι δεν χρειάζονται θυσίες, αλλά αρκεί οι θυσίες αυτές να πιάσουν τόπο.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι έκανε όσα δεν έχει κάνει άλλο κόμμα, αλλά παράλληλα αναγνώρισε ότι έγιναν και λάθη.

Επισήμανε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τόση αυτοκριτική, όση δεν έκανε άλλο κόμμα, ότι κρατάει τις καλύτερες παραδόσεις της κεντροδεξιάς και αφήνει πίσω τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι στήνει συνεχώς εξεταστικές επιτροπές, διότι χωρίς αυτές δεν μπορεί να κυβερνήσει επειδή θέλει να αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό.

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε ένα πρώτο βήμα λέγοντας ότι αυτή μπορεί να ερευνήσει και πριν το 2004». Ενώ πρόσθεσε ότι «κ. Παπανδρέου θα υποχρεωθεί να κάνει και άλλα βήματα και για την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009 και αν δεν το κάνει ο κ. Παπανδρέου, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει στην κυβέρνηση. Η αλήθεια δεν περιορίζεται, δεν φυλακίζεται, δεν τεμαχίζεται», υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν προεξοφλεί την ενοχή κανενός, ενώ αναφέρθηκε και στην αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Επίσης εξαπέλυσε αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας: «Πρέπει να μάθουμε πως από το «τα λεφτά υπάρχουν» φτάσαμε στο «πετσόκομμα» των συντάξεων και στο μνημόνιο.

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να διαλέξουν αν θέλουν αυτοδιοικητικούς «άρχοντες» που θα είναι υποταγμένοι στην κυβέρνηση του μνημονίου ή θα είναι ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση. «Θέλετε με το αποτέλεσμα των εκλογών η κυβέρνηση να είναι ευχαριστημένη ή ζεματισμένη»; είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να ψηφίσουν την «ελπίδα και όχι το φόβο».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Σαμαρά το ενθουσιώδες ακροατήριο και μέλη της ΟΝΝΕΔ φώναζαν το σύνθημα «πιο ψηλά με Αντώνη Σαμαρά».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...