Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

"Σφραγίδα" της Αλ Κάιντα στο πακέτο από την Υεμένη

Εκρηκτικά και σύστημα πυροδότησης “που φέρει τη σφραγίδα τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η Αλ Κάιντα” περιείχε το πακέτο από την Υεμένη, που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και το οποίο είχε προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, αποφασισμένη να πολεμήσει την τρομοκρατία δηλώνει η...
Υεμένη, συνεχίζοντας “να καταβάλλει προσπάθειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα”.


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Σάββατο (30/10) η Αστυνομία του Ντουμπάι, το πακέτο περιείχε την εκρηκτική ύλη PETN σε έναν εκτυπωτή.


Η PETN είναι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε σε μια αποτυχημένη απόπειρα αντίναξης αεροσκάφους πάνω από τις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2009.


"Το πακέτο είχε προετοιμαστεί με επαγγελματικό τρόπο. Ενα κλειστό ηλεκτρικό κύκλωμα ήταν συνδεδεμένο με μια κάρτα κινητού τηλεφώνου SIM, η οποία ήταν κρυμμένη μέσα στον εκτυπωτή. Η τακτική αυτή φέρει τη σφραγίδα των μεθόδων, που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα", αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντουμπάι.


Σε επιφυλακή ΗΠΑ – Βρετανία


Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπρέναν, δήλωσε πως οι ΗΠΑ παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επεσήμανε οι πληροφορίες που βοήθησαν στην εξουδετέρωση της απειλής προήλθαν από τη Σαουδική Αραβία.


“Οι Ηνωμένες Πολιτείες ευγνωμονούν το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για τη βοήθειά τους στην αξιοποίηση πληροφοριών που βοήθησαν να τονιστεί η αμεσότητα της απειλής που προερχόταν από την Υεμένη”, ανέφερε.


Στη Βρετανία, συνήλθε η κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τερέζα Μέι, ενημέρωσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο, για τις εξελίξεις.


Αποφασισμένη να πολεμήσει την τρομοκρατία η Υεμένη


“Η Υεμένη θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα”, δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος στη Σαναά.


Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας, Saba, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή της Υεμένης δικαιολογείται από το γεγονός ότι “η τρομοκρατία είναι ένας κίνδυνος που απειλεί όλο τον κόσμο. Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Βρετανίας και των ΗΠΑ και τα αποτελέσματα θ΄ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω ”.


Ομπάμα : "Αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή" εναντίον των ΗΠΑ


Στις δηλώσεις που έκανε μετά τον εντοπισμό των ύποπτων πακέτων, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως οι ερευνητές ανακάλυψαν μία "αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή" εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και πως η ασφάλεια θα αυξηθεί ως αντίδραση στο περιστατικό για όσο καιρό χρειαστεί.


Ο Ομπάμα εξέφρασε υποψίες πως μία οργάνωση μαχητών, η οποία αποκαλείται Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο βρίσκεται πίσω από το περιστατικό, λέγοντας πως η οργάνωση συνεχίζει να σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.


Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να βρουν την πηγή των πακέτων και οποιεσδήποτε επιπρόσθετες συνωμοσίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...