Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Δύο ΕΔΕ στον ΕΟΤ αποκάλυψαν εκπλήξεις

Κιλά από καραμέλες ούζου, μαντήλια φημισμένων οίκων και γραβάτες, ένα πολυτελές τζιπ που κανείς δεν ξέρει σε ποιόν ανήκει, είναι μεταξύ άλλων μερικά από όσα αποκάλυψε η έρευνα των δύο ΕΔΕ στον ΕΟΤ και αποτέλούν κερασάκι στην τούρτα της σπατάλης, καθώς δεν πρόκειται για δαπάνες που έγιναν για την
προώθηση του τουρισμού στο εξωτερικό, αλλά για εσωτερική χρήση.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ η πρώτη ΕΔΕ στον ΕΟΤ έγινε καθώς διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω ήταν δώρα φιλοφρόνησης του ΕΟΤ σε πρόσωπα εντός Ελλάδας το 2008 και το 2009 προκειμένου να διαπιστωθεί ποιόί και πόσοι φέρουν ευθύνη από το προσωπικό του οργανισμού.
Στη λίστα με τις αγορές υπάρχουν ακόμη, μπαλάκια αντιστρές, οι γραβάτες γνωστού οίκου που προσφέρονταν σε εντός Ελλάδος πρόσωπα και μερικά ακριβά ταξίδια στελεχών στο εξωτερικό, για προσύλκυση τουριστών, αλλά άγνωστο στην πραγματικότητα περιεχόμενο. Επίσης, αγοράστηκαν σε τσουχτερή τιμή, δύο από τις χρωματιστές αγελάδες που είχαν εκτεθεί σε ανοικτούς χώρους στην Αθήνα εκείνη την περίοδο.
Μία δεύτερη ΕΔΕ, που έγινε για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, έφερε στο φως κι άλλες εκπλήξεις.
Βρέθηκαν 27.000 κουπόνια κοινωνικού τουρισμού, που εκδίδει ο ΕΟΤ και από τα οποία τα 7.000 διατέθηκαν στον Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού, ενώ τα υπόλοιπα 20.000 κουπόνια κατά περίεργο τρόπο κατέληξαν όλα σχεδόν στην Εύβοια ή σε πρόσωπα που καταφανώς δεν δικαιούνταν να τα λάβουν.
Έτσι ερευνάται εάν και σε αυτή την περίπτωση διεπράχθησαν παράνομες πράξεις και από ποιούς και τα πορίσματα των δύο ΕΔΕ διαβιβάστηκαν ταυτόχρονα, τόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά που υπέστη ο ΕΟΤ όσο και στον υπουργό Παύλο Γερουλάνο.
Τα παλαιότερα πορίσματα Διοικητικών Ερευνών, που είχαν καταγράψει παρόμοιες περίεργες διαδρομές χρήματος έχουν διαβιβαστεί ήδη στον εισαγγελέα και τώρα αναμένεται εάν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...