Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΚΚΕ

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας κυβέρνησης-ΚΚΕ «παίχτηκε» σήμερα στη Βουλή. Πρωταγωνιστές ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.
Μία φράση του κ. Πανάρετου κατά τη...
διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της κ. Κανέλλη «τίναξε στον αέρα» όλη τη διαδικασία στη βουλή.
Οι συνεχείς διακοπές από τη βουλευτή του ΚΚΕ την ώρα που ο υφυπουργός Παιδείας δευτερολογούσε, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδρασή του:
«Εγώ ξέρω ότι ο τρόπος που μιλάνε οι κομμουνιστές είναι πάντα σοβαρός, ενώ σέβονται τον συνομιλητή τους. Δεν ξέρω, αν ισχύει και για τους εκ μεταγραφής κομμουνιστές» είπε απευθυνόμενος στην κ. Κανέλλη.
Με κλειστό μικρόφωνο, η κ. Κανέλλη απάντησε: «Εσείς δεν είστε Πανάρετος, αλλά πανάρετα πανάθλιος.
Ο καβγάς που ακολούθησε πήρε διαστάσεις καθώς ο ένας ομιλητής μιλούσε συνεχώς πάνω στον άλλο. Η προεδρεύουσα Ροδούλα Ζήση «σήκωσε τα χέρια ψηλά».
«Δέχομαι προσωπική επίθεση, προσβάλετε το κόμμα σας, ακούστηκε να λέει ο κ. Πανάρετος, ενώ η κ. Κανέλη του έλεγε: «Αν εσύ νιώθεις τύψεις που δεν έγινες κομμουνιστής, μην κατηγορείς εμένα, επειδή έχεις ενσωματωθεί στο σύστημα".
«Δεν είναι τηλεόραση εδώ", συνέχισε ο υφυπουργός, ενώ η κ. Κανέλλη ακούστηκε να λέει ότι «εκείνος είναι που κάνει το σώου και είναι πανάθλιο».
Όλοι οι διάλογοι, με απόφαση του προεδρείου, διαγράφηκαν από τα πρακτικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...