Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτη γελοιότητα στην Ακρόπολη

Θα διηγούνται χρόνια την περιπέτειά τους στην Ακρόπολη οι τουρίστες που βρέθηκαν σήμερα στον Ιερό Βράχο και επιχείρησαν να επισκεφθούν το μνημείο.

Πριν λίγο δύο ξένοι τουρίστες επιχείρησαν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο και οι αστυνομικοί έκαναν στην άκρη για να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Υπήρξαν όμως έντονες αντιδράσεις
από τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο καθώς βρίσκονται σε αποχή και συνεπώς δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος σε επισκέπτες ενώ το μνημείο είναι αφύλακτο.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως πριν λίγο κυκλοφόρησε ένα χειρόγραφο (!) στο οποίο το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει πως επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στην Ακρόπολη.

Πάντως το μνημείο βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε κλοιό καθώς άνδρες της αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης έχουν παραταχθεί στην είσοδο από νωρίς το πρωί ενώ δεν επέτρεψαν ούτε στον πρόεδρο των συμβασιούχων να μπει.

Η Ακρόπολη παραμένει για τρίτη ημέρα κλειστή καθώς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους και τους αρχαιοφύλακες, το μόνιμο προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου προχώρησε σε στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι.

newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...