Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Καριόκες

Υλικά

* 250 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
* 4 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
* 450 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)

* 500 γραμμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
* 1 ποτήρι νερού (200 γραμμ.) άχνη
* 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
* 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
* 1 βανίλια
* 600 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη


* Εκτέλεση

Αλέθουμεσε σκόνη τα μπισκότα. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος την καρυδόψιχα. Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.

Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα. Παγώνουμε τα ρολά για 1½ ώρα στην κατάψυξη. Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία βουτάμε τις καριόκες σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

argiro.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...