Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Αναδιπλώθηκε το ΙΚΑ για τους διαβητικούς

Μετά την κατακραυγή, το ΙΚΑ υποχώρησε στο θέμα της χορήγησης των ειδικών υποδημάτων για τους διαβητικούς, ανακοινώνοντας τη Δευτέρα (11/10) πως....
από δω και στο εξής θα καλύπτει τις δαπάνες για την χορήγηση τους.
Επιστολή της Διεύθυνσης Παροχών του ΙΚΑ είχε προκαλέσει αίσθηση, λέγοντας στην ουσία πως ο ακρωτηριασμός... κοστίζει λιγότερα στο Ταμείο γι' αυτό και είχαν πάψει να χορηγούνται τα ειδικά υποδήματα στους διαβητικούς.
Έπρεπε να προηγηθεί καταγγελία από Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και να παίξει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για να καταλάβει το ΙΚΑ ότι υποπέσει σε απάνθρωπο ατόπημα, κι έτσι τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη σύσταση ειδικής Επιτροπής, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.
Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από γιατρούς του ΙΚΑ και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, που θα καθορίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορεί ο ασθενής να χορηγηθεί τα υποδήματα .
Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος αναφέρεται επίσης, ότι με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο (ν.3863/2010 άρθρο 31, παρ.4) προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εναρμονιστούν οι κανόνες που καθορίζουν τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.




www.cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...