Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σπιτικές λύσεις για σνακ στο σχολείο

Αν και ο διαθέσιμος χρόνος που έχουν οι γονείς για να ετοιμάσουν ένα ισορροπημένο κολατσιό για τα παιδιά τους είναι λιγοστός, στην πραγματικότητα μπορούν, αφιερώνοντας λίγα λεπτά για την παρασκευή τους, να φτιάξουν νόστιμα και θρεπτικά σνακ για το σχολείο.
Οι γενικές οδηγίες για...
ένα σωστό δεκατιανό στο σχολείο είναι να περιέχει αμυλούχα τρόφιμα ολικής άλεσης, να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και αλάτι, να μην περιέχει πολλά λιπαρά (ιδίως κορεσμένα) και να είναι πλούσιο σε πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα.
Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις υγιεινών επιλογών για κολατσιό:
-Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί χαμηλό σε λιπαρά, γαλοπούλα ή ζαμπόν με ελαιόλαδο, μαργαρίνη με ω3 και ω6, τομάτα και μαρούλι.
-Φρούτα εποχής ή 1 συσκευασία χυμού εμπλουτισμένου με βιταμίνες και μέταλλα.
-1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, με ή χωρίς φρούτα
-Ένα κουλούρι σουσαμένιο ή 4 κράκερ σικάλεως με τυρί χαμηλό σε λιπαρά.
-1 κομμάτι σπιτική πίτα, όπως τυρόπιτα με χαμηλά λιπαρά ή χορτόπιτα.
-Κάποιο αμυλούχο σνακ ολικής άλεσης, όπως 1 μπάρα δημητριακών, ατομικές συσκευασίες με μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή μιράντα ολικής άλεσης.


http://www.markos.tv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...